“Očekujem intezivniju saradnju između Crne Gore i Kosova“
Vjosa Osmani

Osmani saopštila

“Očekujem intezivniju saradnju između Crne Gore i Kosova“

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani očekuje da će saradnja s Crnom Gorom biti još bolja u narednom periodu. Vjeruje da će to osigurati investicije u infrastrukturu i unaprijediti povezanost između zemalja, posebno kada je riječ o turizmu, ekonomiji i kulturnoj razmjeni.

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani vjeruje da će se već odlična saradnja koju ta zemlja ima sa Crnom Gorom produbiti u godinama koje dolaze.

S predsjednikom Milatovićem će se, kako kaže, vrlo brzo opet sresti. Ističe i da nema otvorenih pitanja između Kosova i Crne Gore.

“Ne vidim otvorena pitanja već vidim mnogo potencijala koji će unaprijediti naše odnose, bilo da je riječ o međuljudskoj ili poslovnoj saradnji, a što će dodatno unaprijediti i osigurati investicije u infrastrukturu i povezanost između dvije zemlje”, kazala je Osmani.

To je od izuzetne važnosti. Naglašava i važnost Sporazuma o uspostavljanju vazdušnog koridora između Crne Gore i Kosova. Kako kaže, to će otvoriti vrata većoj komunikaciji i povezanosti naših zemalja.

“Ovo je primjer kako treba da se radi, jer ćemo na taj način dodatno približiti naše zemlje. To nam takođe pruža veće mogućnosti za saradnju u oblasti turizma, privrede, obrazovanja, kulturne razmjene. To je od velikog značaja i za albansku zajednicu u Crnoj Gori”, rekla je ona.

Osmani u budućoj vladi vidi upravo i pripadnike albanske zajednice, jer kako ističe, ne samo zbog toga što su imali ključnu ulogu u procesu sticanja nezavisnosti i doprinosa evroatlantskom putu naše zemlje, već i zbog njihovog profesionalizma kao i želje da Crnu Goru vide u porodici evropskih zemalja.

0SHARE

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.