Odložen boks meč Milorada Žižića
Odložen boks meč Milorada Žižića

Nedostatak novca

Odložen boks meč Milorada Žižića

Crnogorski profesionalni bokser, Nikšićanin Milorad - Mićko Žižić neće se boriti za titulu šampiona Mediterana srednje kategorije u WBC verziji i junirosku titulu u IBF verziji, jer je meč odložen zbog nedostatka novca, saopšteno je iz Žižićevog štaba.

Meč protiv Italijana Lorenca Kosedua ili tamnoputog Francuza Didona Belinge, trebao je da bude održan 28. septembra, ali je, kako se navodi, izostala pomoć države, pa će borba biti odložena.

U saopštenju se navodi da su članovi Žižićevog štaba razočarani razvojem situacije

„Milorad je potrošio mnogo vremena, uložio veliki trud i novac, kako bi se na pravi način pripremio za meč pred svojim Nikšićanima, ali izgleda da to nije bilo dovoljno našim ljudima zaduženim za sport. On je uvijek sa ponosom predstavljao Crnu Goru, i vjerujemo da ovo nije zaslužio. Razočarani smo, obzirom da smo svaki dosadašnji meč finansirali iz svog budžeta, i uz pomoć prijatelja“, piše u saopštenju.

Žižić, koji se za meč pripremao u Zagrebu kod trenera Vlada Božića, kazao je da je razočaran, kao i da je njegov cilj bio povratak boksa u Nikšiću i Crnoj Gori na staze stare slave.

"Tužan sam, jako sam trenirao cijelo ljeto, odradio sjajne sparinge, prolio sam mnogo krvi i znoja tokom ovih priprema i u sjajnoj sam formi.Žao mi je što neću moći to da podijelim sa ljudima u Crnoj Gori koji su jedva čekali meč”, navodi se u saopštenju.

On je kazao da ga aktuelna situacija neće pokolebati, kao i da će nastaviti put do ostvarenja sportskih ciljeva.

“Nadam se da će se uskoro naći neko rješenje. Neću dozvoliti da me ovo poremeti i doći ću do cilja koji sam zacrtao. Ipak želim da se zahvalim Opštini Nikšić , prijateljima i privrednicima koji su mi omogućili ove pripreme u Zagrebu koje ni malo nisu jeftine”, piše u sapštenju.

Navodi se da će o novom datumu održavanja meča javnost će biti obaviještena.

Žižića, koji zauzima 38. mjesto na svjetskoj rang listi WBC, očekuju borbe u Las Vegasu, koje će biti održane početkom decembra.

U dosadašnjoj profesionalnoj karijeri imao je devet mečeva i zabilježio isti broj pobjeda. (Analitika)