Tokom žurke u Kotoru kod tri lica pronađena droga, dva lica uhapšena
Ilustracija

Tokom žurke u Kotoru kod tri lica pronađena droga, dva lica uhapšena

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti “Jug“ - Odjeljenja bezbjednosti Kotor su, postupajući po planskim aktivnostima u cilju sprečavanja i suzbijanja ulične prodaje opojnih droga u Kotoru u noći 13. na 14. maj u jednom noćnom klubu u tom gradu izvršili kontrolu tri lica i pronašli opojnu drogu.

“Kod P.V. (20) iz Podgorice pronađeno je 26 tableta sintentičke droge ekstazi. Sa događajem je upoznat tužilac koji se izjasnio da se u radnjama P.V. stiču elementi krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, te da se osumnjičeni liši slobode“, saopšteno je iz UP-a

Zatim, kontrolisan je i D.K. (18) iz Podgorice.

Kod njega su kako je saopšteno iz UP-a pronađena četiri manja pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije zelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana. Po nalogu postupajućeg tužioca, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga protiv ovog lica podnijeta je krivična prijava u redovnom postupku.

“Kontrolom lica R.S. (25) sa prebivalištem u Herceg Novom pronađena je jedna tableta sintetičke droge ekstazi i tri ručno pravljene cigarete sa sadržajem opojne droge marihuana, tzv. “džoint“. Tužilac se izjasnio da se u radnjama ovog lica ne stiču elementi krivičnog djela. Protiv njega je podnijeta prekršajna prijava zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga“, dodaje se u saopštenju Uprave policije.

Opojna droga je od ovih lica oduzeta i biće predmet vještačenja u Forenzičkom centru Uprave policije.

Sluzbenici Odjeljenja bezbjednosti Kotor su, osim toga, 7. maja kontrolisali još tri lica kod kojih su pronađene manje količine opojne droge marihuana. Protiv njih će biti podnijete prekršajne prijave.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.