Spajić: Izglasali listu, došli smo do najboljeg rješenja
Milojko Spajić, Foto: RTCG

Glavni odbor PES-a završen

Spajić: Izglasali listu, došli smo do najboljeg rješenja

Predsjednik Pokret Evropa sad Milojko Spajić kazao je nakon sjednice Glavnog odbora da su izglasali listu za parlamentarne izbore, te da su došli do najboljeg rješenja.

"Došli smo po mom mišljenju do najboljeg rješenja. Sada treba sa se fokusiramo na program Evropa sad 2. Najambiciozniji zadaci u Evropi u zadnjih 40 godina. Sinoć je bila diskusija, ali normalno je da raspravljamo u jednoj demokratskoj atmosferi, možda na to do sada nijesmo navikli. Ja sam sinoć zbog ranije preuzetih obaveza napustio sjednicu, ali nakon četiri sata zasjedanja", kazao je Spajić.

Kako je kazao, svi su saglasni s listom, na njoj je 81 ime, i ubrzo će biti objavljena.

Jedan od članova Glavnog odbora je prokomentarisao da su, na žalost ppolitičkih oponenata,  jedinstveni.

Zamjenik predsjednika Evrope sad Jakov Milatović napustio je sjednicu Glavnog odbora stranke. Kratko je novinarima rekao da su razlog "ranije preuzete državničke obaveze". odnosno sastanak sa izaslanikom Republike Slovenije. Sjednica Glavnog odbora Pokreta Evropa sad počela je oko 18 časova, prvo je stigao predsjednik Pokreta Evropa sad Milojko Spajić a nešto kasnije i njegov zamjenik Jakov Milatović. No, oko sat nakon što je stigao, Milatović je i napustio sjednicu.

Milatović je kazao da napušta sjednicu zbog unaprijed preuzetih državničkih obaveza, odnosno  sastanka sa specijalnim izalanikom Slovenije, te poželio uspješan rad Glavnom odboru.

"Siguran sam da će donijeti najbolju odluku i za Pokret i za budućnost Crne Gore", kratko je prokomentarisao Milatović prilikom izlaska sa sjednice. 

Na Glavnom odboru je predstavljena lista kandidata za parlamentarne izbore i prema našim saznanjima nakon Spajića slijede Filip Ivanović, Maida Gorčević, Andrej Milović i Anđela Jakšić Stojanović.

Na sjednicu je stigla i članica Predsjedništva Pokreta Evropa sad Olivera Injac.

Na Predsjedništvu Pokreta Evropa sad (PES) sinoć u Podgorici došlo je do ozbiljnih mimoilaženja i prepirki jednog dijela članova tog tijela. Predsjednik partije Milojko Spajić revoltiran napustio je sjednicu prije nego što je formalno završena, saznaje Portal RTCG.

Povod za svađu je bio sastav izborne liste za izbore 11. juna. 

Prema saznanjima portala RTCG-a, Milojko Spajić i zamjenik predsjednika stranke Jakov Milatović imaju ozbiljne nesuglasice po pitanju konačnog sastava izborne liste. 

Portal RTCG pokušao je da dobije Spajića za komentar, ali on nije odgovarao na pozive.  

Očekuje se da će večeras Glavni odbor Evrope sad da nastavi razgovore o izbornoj listi. 

RTCG

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.