Mladić iz Teksasa ubio djevojku zato što je izvršila abortus

Mladić iz Teksasa ubio djevojku zato što je izvršila abortus

Mladić koji nije želio da mu djevojka izvrši abortus upucao ju je tokom svađe na parkingu u Dalasu, saopštila je policija. Mladić je uhapšen pod optužbom za ubistvo.

Teksas je u septembru 2021. zabranio abortuse poslije šeste nedjelje trudnoće. Međutim, skoro svi abortusi osim u slučajevima da je život majke ugrožen su obustavljeni u toj državi nakon što je Vrhovni sud, prošlog ljeta, poništio presudu u slučaju Rou protiv Vejda kojom je abortus bio legalizovan na nivou cijele Amerike.

Prošle srijede, 26-godišnja Gabrijela Gonzales imala je raspravu sa svojim momkom, 22-godišnjim Haroldom Tompsonom, koji ju je rukama stegao oko vrata, navodi se u nalogu za hapšenje. Prethodne večeri ona se vratila iz Kolorada, gdje je otišla da izvrši abortus.

“Vjeruje se da je osumnjičeni bio otac djeteta, i nije želio da Gonzales abortira”, dodaje se u nalogu.

Na video snimku kamera na parkingu, vidi se kako se Gonzales oslobodila njegovog stiska i nastavili su da hodaju. Tompson je zatim izvadio pištolj i pucao djevojci u glavu. Ona je pala na zemlju a on ispaljuje više metaka u nju i bježi, navodi policija.

Tompson je uhapšen u srijedu, kasnije tokom dana, i drži se u zatvoru okruga Dalas bez prava na kauciju.

Sestra Gabrijele Gonzales bila je na licu mjesta i čula je pucnjavu, navodi policija. Druga žena vidjela je kako Tompson pokušava da guši Gonzales ali nije mogla da pozove policiju jer nije imala svoj mobilni telefon.

U vrijeme pucnjave, Tompson je već bio otpužen za porodično nasilje – nakon što ga je djevojka optužila da je pokušao da je udavi. U toj tužbi iz marta Gabrijela Gonzales se ne pominje po imenu kao žrtva napada, ali se njeno ime pominje u sudskim dokumentima iz maja. Ona je rekla policiji da ju je Tompson “više puta pretukao tokom veze”. Osumnjičeni je u to vrijeme rekao policiji da je njegova djevojka trudna.

Žena koja ga je optužila za nasilje je više puta ponovila da se “plaši osumnjičenog zato što je prijetio njenoj porodici i njenoj djeci”, piše u policijskom nalogu za hapšenje iz marta. Gonzales je imala djecu iz prethodne veze, a Tompson je bio ljubomoran i na njenog bivšeg momka, prenio je Nacionalni javni radio (NPR).

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.