Derbi u Bijelom Polju, u Beranama važan okršaj za opstanak

Derbi u Bijelom Polju, u Beranama važan okršaj za opstanak

Do kraja ovosezonskog izdanja Meridianbet Prve CFL ostala su još tri kola, a danas nas očekuje 34. U isto vrijeme počeće svih pet mečeva, nakon kojih bi mnogo toga moglo biti još jasnije.

Naime, vodeća Budućnost večeras bi mogla napraviti i presudan korak ka tituli. Jer, slave li na teškom gostovanju Jedinstvu u Bijelom Polju, ‘plavima’ će za novi naslov prvaka u najgorem slučaju biti potrebna još tri boda iz završne dvije utakmice.

Vrlo zanimljivo biće i u Beranama. Tamo će igrati dvije najslabije plasirane ekipe – Jezero i Iskra. Slave li Plavljani, Iskra bi polako mogla da počne pripreme za Drugu CFL. No, bude li obrnuto, Danilovgrađani će se opet u potpunosti vratiti u borbu za opstanak.

Sutjeska će u Nikšiću ugostiti sastav Rudara. Nikšićani pobjedom žele da sačuvaju kakvu-takvu nadu u trci za titulu, dok bi za Pljevljake i bod značio mnogo u nastojanju da izbjegnu svaku mogućnost ispadanja iz lige, pa i nastupa u baražu.

Arsenal i Dečić će se na Ćemovskom polju boriti za treću ili četvrtu poziciju, koja ne mora, ali i može da ima ogroman uticaj na kraju sezone. Naime, u slučaju da Arsenal ne osvoji Kup u finalu protiv Sutjeske, onda će u evropska takmičenja ići trećeplasirani tim, ili četvrtoplasirani u slučaju da treće bude Jedinstvo. Bjelopoljci, naime, nijesu ove godine aplicirali za nastup u Evropi.

Najzad, pod Malim brdom slijedi lokalni derbi. Petrovac bi se pobjedom donekle primakao zoni tabele od trećeg do petog mjesta, dok bi Mornar trijumfom jako lijepu sezonu krunisao vjerovatnim izbjegavanjem baraža.

Raspored:

Jedinstvo – Budućnost (18:00)

Jezero – Iskra (18:00)

Sutjeska – Rudar (18:00)

Arsenal – Dečić (18:00)

Petrovac – Mornar (18:00)

Tabela: Budućnost 64, Sutjeska 61, Jedinstvo 47, Dečić 46, Arsenal 46, Petrovac 42, Mornar 38, Rudar 35, Jezero 34, Iskra 30.

Izvor:Analitika portal

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.