Kurti: Kosovo čini prave korake ka članstvu ka EU
Aljbin Kurti

Kurti: Kosovo čini prave korake ka članstvu ka EU

Premijer Kosova Aljbin Kurti je danas u Prištini ocijenio da je Kosovo u dijalogu sa Srbijom konstruktivno i kreativno i dodao da bi želio da se ubrza proces dijaloga i sprovedu postignuti dogovori.

"Ulažemo napore da stvorimo povjerenje među partnerima. Sve zemlje imaju pravo da idu evropskim putem. Željeli bismo da ubrzamo dijalog i primijenimo do sada postignute dogovore. Treba pomenuti sav posao koji su uradili Priština i Beograd, sve su to glavne komponente za postizanje stabilnosti", naglasio je Kurti, govoreći na konferenciji Inicijativa Balkanski dijalozi.

Po njegovom mišljenju, sastanak 2. maja je završen pozitivno, bilo je saglasnosti oko izjave o nestalim licima, dodajući da su se pozabavili ovim pitanjem hitno, jer su porodice predugo čekale.

"Kosovo čini prave korake na svom putu ka Evropskoj uniji", ocijenio je Kurti.

Iz vlade Kosova je najavljen sastanak premijera sa ambasadorima EU i velike petorke akreditovanim na Kosovu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.