Sedam osoba lišeno slobode u Herceg Novom zbog ulične prodaje narkotika
Ilustracija

Sedam osoba lišeno slobode u Herceg Novom zbog ulične prodaje narkotika

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi su danas u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, a uz podršku Posebne jedinice policije i pripadnika više organizacionih jedinica Uprave policije, realizovali višemjesečnu aktivnost usmjerenu na suzbijanje tzv. ulične prodaje narkotika i lišili slobode šest osobe osumnjičenih za krivično djelo kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnim djelom neovlašena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Slobode su lišeni: I.Lj.(44), R.Lj. (18), I.Š. (27), D.B. (46), B.Č. (28) i D.V. (53) svi iz Herceg Novog.

"Jutros su pripadnici policije izvršili pretrese na sedam lokacija, kojom prilikom je pronađena marihuana, drobilica, pištolj u ilegalnom posjedu i jedna replika startnog pišolja. Radi provjere oduzeta su i dva vozila veće materijalne vrijednosti", saopšteno je iz UP-a.

Policija je u okviru ovog predmeta u prethodnom periodu pronašli dva skrovišta, tzv. šteka, koja su koristila osumnjičena lica, a u kojima je pronađen kokain, marihuana, smješa namijenjene za miješanje sa opojnim drogama, vage za precizno mjerenje i oprema namijenjena za pakovanje opojnih droga.

Protiv tri osobe su ranije podnijete tri prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga.

Šest osumnjičenih lica je uz krivičnu prijavu privedeno državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog sumnje da su izvršila gore navedena djela.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.