Putin: Rusija stoji uz Srbiju i njen narod
Vladimir Putin

Putin: Rusija stoji uz Srbiju i njen narod

Predsjednik Rusije Vladimir Putin, Vlada Rusije i Ambasada Rusije u Beogradu uputili su izraze najdubljeg saučešća Srbiji i srpskom narodu zbog najnovije tragedije koja ju je zadesila, poručivši da je riječ o nevjerovatnoj, neviđenoj i najstrašnijoj tragediji jer se radi o gubitku mladih.

"Rusija s obzirom na naše posebne prijateljske odnose i uzajamnu ljubav i partnerstvo stoji u ovom najtežem trenutku uz Srbiju", rekao je u svom video obraćanju ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko.

On je poručio da je Rusija bol Srbije prihvatila kao svoju tugu, prenose Nezavisne.

"Mi smo uz vas i u ovom preživljavanju Srbi mogu da se oslone na bratsku Rusiju", rekao je on.

Povodom tragičnih događaja Ambasada Ruske Federacije u Srbiji i Ruski dom u Beogradu odlučili su da budu odgođeni koncerti ruske pjevačice Pelageje, koji su planirani za 9. i 10. maj u Beogradu i Novom Sadu.

Novi datumi nastupa biće naknadno objavljeni.

"Kada bol zbog gubitka makar malo utihne, sigurno ćemo zajedno pjevati naše omiljene pjesme", poručeno je iz Ruskog doma.

U pucnjavi u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu u srijedu, 3. maja, ubijeno je osmoro đaka i radnik obezbjeđenja, a šestoro djece i nastavnica su ranjeni. Policija je uhapsila učenika te škole K.K. koji je počinio ovaj zločin.

Kod Mladenovca je protekle noći u pucnjavi ubijeno osam ljudi, a 14 je ranjeno. Poslije višečasovne obimne potrage uhapšen je osumnjičeni U.B. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.