Dominacija Novljana se nastavlja: Jadran šampion Crne Gore
Jadran-Primorac

Dominacija Novljana se nastavlja: Jadran šampion Crne Gore

Vaterpolisti Jadrana ponovo su osvojili duplu krunu. Pobijedili su Primorac u trećem bokeškom derbiju 10:4 i sa 3:0 zaključili finale plej-ofa za prvaka Crne Gore.

Tri puta vodio je Jadran u prvoj četvrtini, dva puta uspijevao da stigne Primorac, a na prvi odmor otišlo se na 3:2, golom Danila Radovića.

Isti igrač povisio je na +2 na početku druge četvrtine, u kojoj je nakon 2 i po minuta igre bilo i tri razlike, 5:2 i tada je prišao devetoj vezanoj tituli.

Nepremostiva prepreka za Kotorane bio je golman Jadrana Darko Đurović, sve do gola prvog gola Mršića za 5:3

Iskoristio je Primorac igrača više u narednom napadu i preko jednog od najboljih u finalnoj seriji, Filipa Gardaševića ponovo prišao na gol zaostatka

Uslijedio je period loše igre u napadu na obje strane, a Jadran ne napadima sa igračem više prekinuo serije promašaja oba tima sredinom treće četvrtine - Vučurović i Muskat dali bili su precizni sa različitih strana.

Darko Đurović je nastavio odlično da brani, nije kapitulirao ni kod peterca Primorca - Janović je pogodio prečku.

To je kaznio Jadran, golovima Danila Radovića i Vukićevia otišao sa četiri gola viška na odmor pred posljednji kvartal.

U njemu, Novljani su umrtvili ritam, Đurović je branio gotovo sve, a Jadran je sa 10:4 slavio u trećem meču i zaključio seriju za novu duplu krunu, devetu titulu prvaka Crne Gore u nizu, 12. ukupno.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.