U Zeti otkrivena nova vrsta ribe, dobija ime po Nikšiću

U Zeti otkrivena nova vrsta ribe, dobija ime po Nikšiću

U donjem toku Zete otkrivena je nova vrsta ribe, a ribolovci razmišljaju da pastrmki daju ime "nikšićanka".

"Prilikom ispitivanja te nove vrste ribe ustanovljeno je da ona jedina na svijetu, nigd‌je nisu našli njenu genezu, a nije ni mutirala, već je nova vrsta koja još nema ime", rekao je predsjednik Sportsko-ribolovnog kluba Nikšić Vujica Lalić.

On je naveo da su u nikšićkim jezerima zastupljeni kalifornijska pastrmka i potočara, klen, "dvije vrste šarana i to divljak i golać, kinez i gaovice".

"Nove vrste koje su ubačene u naša jezera mimo nas i zakona jesu veća vrsta soma koja je vjerovatno ubačena iz Bilećkog jezera", dodao je Lalić.

On je najavio da će ove godine u tri jezera ubaciti 6,5 tona ribe.

Sportsko-ribolovni klub Nikšić osnovan je 1951. godine i svoje aktivnosti sprovodi u okviru tri jezera - Krupačko, Slano i Grahovsko jezero, kao i na Bilećkom jezeru,a trenutno broji 430 članova, navodi Srna.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.