Toni Nadal: Rafa će se uskoro vratiti takmičenjima
Foto : Guliver

Toni Nadal: Rafa će se uskoro vratiti takmičenjima

Stric španskog tenisera Rafaela Nadala, njegov bivši trener Toni Nadal rekao je da osvajač 22 grend slem titule neće još dugo odsustvovati sa terena, ali da neće najbolje pripremljen doći na Rolan Garos.

Nadal zbog povrede lijeve noge nije igrao od januara, kada je izgubio u drugom kolu Australijan opena od Amerikanca Mekenzija Mekdonalda.

"Rafael se oporavlja, mislim da neće proći mnogo dok se ne vrati takmičenjima. Nažalost neće igrati u Madridu, a to je jedan od turnira zbog kojih je bio najviše uzbuđen, ali moraće da sačeka još godinu dana", rekao je Toni Nadal za RTVE.

Nekadašnji prvi teniser svijeta pokušava da se pripremi za Rolan Garos, koji počinje 28. maja, čiji je rekorder sa 14 trofeja.

On bi mogao da zaigra na masteru u Rimu, a prije Rolan Garosa, zakazani su turniri u Lionu i Ženevi.

"Neće doći na Rolan Garos dobro pripremljen, ne treba da se zavaravamo. Od 10. januara nije igrao mečeve, dugo se nije takmičio. Ni prije Australije nije odigrao mnogo mečeva, ali on se brzo vrati u ritam, a na grend slemovima mnogo zavisi i od žrijeba. Ako imate dovoljno sreće za povoljan žrijeb na početku turnira, onda je sve moguće", naveo je Toni Nadal.

Nadal je odigrao 115 mečeva na Rolan Garosu i dobio je 112. U dva navrata je izgubio od srpskog tenisera Novaka Đokovića, 2015. i 2021, a od Šveđanina Robina Soderlinga 2008. godine.

"U više navrata sam rekao, Nadal je u drugoj nedjelji grend slema favorit", rekao je Toni Nadal.

Zbog duge pauze Nadal je pao na 14. mjesto na ATP listi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.