Lajović osvojio turnir Srpska open u Banjaluci
Foto: Dušan Lajović, Beta/AP

Lajović osvojio turnir Srpska open u Banjaluci

Srpski teniser Dušan Lajović osvojio je danas titulu na turniru Srpska open u Banjaluci, pošto je u finalu pobijedio šestog tenisera svijeta Rusa Andreja Rubljova poslije tri seta, 6:3, 4:6, 6:4.

Lajović, 70. teniser svijeta, pobijedio je poslije dva sata i 31 minuta.

Teniseri su na početku osvajali gemove na svoje servise sve do sedmog gema, kada je Lajović oduzeo servis Rubljovu, prednost brejka je sačuvao i poveo u meču.

Rubljov je u drugom setu poveo sa 3:1, ali je srpski teniser uspio da izjednači na 4:4. Rubljov je poslije toga osvojio gem na svoj servis i poveo, a u narednom je napravio brejk i poslije prve set lopte izjednačio.

Lajović je dobro igrao u odlučujućem setu i uz dva brejka poveo je sa 5:1. Rubljov je poslije toga zaigrao bolje, došao je do 4:5, ali više od toga nije uspeo, pa je Lajović poslije treće meč lopte osvojio titulu u Banjaluci.

To je njegova druga ATP titula u karijeri, a Rubljov je ostao na 13.

Izvor:Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.