Sjutra štrajk upozorenja zaposlenih RTCG-a
Ilustracija

Sjutra štrajk upozorenja zaposlenih RTCG-a

Štrajk upozorenja zapsolenih u Radio-televiziji Crne Gore biće održan sjutra od 12 do 13 sati na platou ispred RTCG-a, najavio je Štrajkački odbor Sindikata zaposlenih RTCG-a. To će, kako ističu, biti prvi štrajk u istoriji Javnog servisa.

Iz Sindikata zaposlenih navode da nakon višemjesečnih pregovora sa menadžmentom RTCG-a nije postignut dogovor o povećanju zarada koje je Sindikat tražio u skladu sa preporukom Ministarstva finansija.

Preporuka se, napominju, odnosi na povećanje zarada u javnom sektoru (zaposleni koji pripadaju kategoriji D) radi ublažavanja posljedica inflatornog udara.

"Iako nam je generalni direktor RTCG-a Boris Raonić na Skupštini sindikata 4.4.2023. javno obećao da je menadžment za tu namjenu izdvojio milion eura, gotovo svakodnevni pregovori prolaze kroz stalne opstrukcije i odugovlačenja. Iako je na javnoj sjednici Savjeta održanoj 13.04.2023. u javnost poslata poruka o jedinstvenom rješenju oba sindikata i menadžmenta uz minimalne korekcije i preporuku za hitno postizanje dogovora, dogovor nije postignut", kazali su iz Sindikata zaposlenih.

Naglašavaju da je njihov predlog povećanja koeficijenata finansijski najpovoljniji za zaposlene RTCG-a, da je usklađen sa preporukama Ministarstva finansija i da se uklapa u finansijska sredstva koja je izdvojio menadžment.

Podsjećamo, generalni direktor Javnog servisa Boris Raonić juče je kazao da je menadžment Radio Televizije Crne Gore spreman da odmah potpiše Kolektivni ugovor koji daje veća prava od prethodnog i predviđa veća primanja od inicijalnih zahtjeva oba sindikata, piše rtcg portal.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.