Preminuo fanatik koji je nožem ubo Moniku Seleš

Preminuo fanatik koji je nožem ubo Moniku Seleš

Ginter Parhe (49) je prije 30 godina izbo nožem teniserku Moniku Seleš.

BILD sada saznaje da je on preminuo u avgustu 2022.

Parhe je posljednjih 14 godina živeo u staračkom domu u Nordhauzenu, gdje je živio u jednoj sobi.

Parhe je bio fanatični obožavalac teniske superzvijezde Štefi Graf devedesetih godina i nije mogao da podnese što je Monika Seleš njegovu junakinju svrgnula sa vrha svjetske rang liste. Zato je odlučio da nešto preduzme.

Na suđenju je izjavio da mu je bila namjera da „toliko povrijedi Seleš da dugo ne može da igra tenis“.

Zbog smanjene uračunljivosti, Ginter Parhe je osuđen samo na uslovnu kaznu i obavezno psihijatrijsko liječenje, a Seleš je odlučila da više ne nastupa na turnirima u Njemačkoj.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.