Nikolić: Današnja odluka o skidanju imuniteta poslanicima neustavna, SDT da se prema njoj na taj način i odnosi
Miloš Nikolić, Foto: DPS

Nikolić: Današnja odluka o skidanju imuniteta poslanicima neustavna, SDT da se prema njoj na taj način i odnosi

Današnje skidanje imuniteta našim poslanicima kao i poslanicima partija naših koalicionih partnera od strane nelegitimnog i nelegalnog, već raspuštenog saziva Skupštine, nastavak je revanšističkog obračuna sa političkim neistomišljenicima i pravog nasilja kojem se ne nazire kraj, ocijenio je poslanik DPS-a, Miloš Nikolić.

“Za razliku od naših političkih oponenata koji su kada se glasalo o njihovim stranačkim kolegama bili protiv, DPS se uvijek ponašala principijelno i odgovorno što je bilo i u slučaju sa skidanjem imuniteta našem stranačkom kolegi Petru Ivanoviću. Kako tada, tako i sada smatramo da treba omogućiti pravosudnim organima da neometano obavljaju svoj posao, a drugoj strani ostaviti mogućnost da u samom postupku dokaže svoju nevinost”, kazao je Nikolić.

Međutim, dodaje on, kada se to radi, ne samo prezrivo ostrašćeno, nego “krajnje podlo u cilju prikupljanja malih jefinih političkih poena” onih koji, ocjenjuje Nikolić, ne biraju sredstva kako bi došli do svog cilja – “degradirati i do kraja poniziti pravni i institucionalni sistem Crne Gore, tada ne možemo i nećemo odćutati i dopustiti takvo institucionalno nasilje”.

“Jer kako drugačije nazvati ovu lakrdiju koju parlamentarna većina raspuštenog i bivšeg saziva Skupštine nastavlja da krši sve pozitivno prave norme, zloupotrebljava državni aparat, svoje funkcije i u krajnjem sprovodi svojevrsnu torturu”, poručio je poslanik DPS-a.

Istakao je da ne stoje kao prepreka u namjeri pravosudnih organa da u konkretnom slučaju ispitaju sve okolnosti eventualnog postajanja bića krivičnog djela.

“Ali napominjemo da je današnja odluka o skidanju imuniteta, uostalom kao i sve druge koje je od dana raspuštanja do danas donijela i usvojila ova družina koja sebe predstavlja parlamentarnom većinom, apsolutno neustavna i kao takva ništavna. Stoga očekujemo od Specijalnog državnog tužilaštva da se prema ovoj i ovakvoj odluci na taj način i odnosi”, zaključio je Nikolić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.