Eskobar: SAD će priznati rezultate izbora na KiM bez obzira na bojkot Srba
Gabrijel Eskobar

Eskobar: SAD će priznati rezultate izbora na KiM bez obzira na bojkot Srba

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je da će SAD priznati rezultate izbora u četiri opštine na severu KiM, iako ih Srbi budu bojkotovali, i pozvao Srbe da se vrate u prištinske institucije.

Eskobar je za Tanjug, na pitanje da li će lokalni izbori na sjeveru KiM biti legitimni ako ih Srbi budu bojkotovali, rekao da to što neke političke partije bojkotuju izbore, ne određuje rezultate izbora, i poručio da će SAD priznati rezultate izbora u svakom slučaju.

“Apelovao sam na Srbe da učestvuju u izborima. Razumijemo mnoge stvari koje oni nalaze kao probleme, ali svakako treba da učestvuju. Ako oni ne bi učestvovali, to ne znači da mi ne podržavamo izbore. Vlada Kosova ima ustavnu obavezu. Biće izbora i mi ćemo priznati rezultate i nadamo se da će se Srbi u nekom trenutku vratiti“, rekao je Eskobar.

SAD očekuju da Beograd i Priština ponude vremenski okvir za punu implementaciju Ohridskog sporazuma i inicijalne predloge za formiranje Zajednice srpskih opština, poručio je specijalni izaslanik SAD za zapadni Balkan Gabrijel Eskobar i ocijenio da je krajnje vrijeme da se formira ZSO.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.