Moćan napitak će vam pomoći da se riješite nadutosti i gasova

Moćan napitak će vam pomoći da se riješite nadutosti i gasova

Trebalo bi da isprobate ovaj recept ako imate problema sa varenjem i čestim nadimanjem. Naročito nakon završetka praznika i perioda konzumiranja teške hrane.

Sastojci:

  •     100 gr suvih jabuka
  •     100 gr suvog grožđa
  •     100 gr suvih kajsija
  •     100 gr suvih šljiva
  •     1 l vode
  •     1 kašika meda

Priprema:

1. Suvo voće operite, pa ostavite da odstoji u vodi nekoliko minuta. Potom procedite, pa dodajte u šerpu. Nalijte litar vode. Kuvajte na laganijoj temperaturi dok ne proključa.

2. Kada se malo prohladi, dodajte med, pa ostavite da se kuva još 20 minuta. Sklonite sa šporeta, ostavite da se ohladi, pa procedite. Pije se jedna čaša dnevno.

Ako imate problema sa nadimanjem, ono što prvo treba da uradite jeste da izbacite veštačke zaslađivače i proteinske suplemente.

Apsorpcija ovih sastojaka otežano se odvija u tankom crijevu, zbog čega dolazi do povećanja broja bakterija. Posljedica toga su pojačani gasovi.

Važno je da ograničite količinu proteina koje unosite – poželjno je unositi jedan gram po kilogramu tjelesne težine na dvije nedjelje. Ali, ukoliko unosite više proteina, postarajte se da unesete dovoljno vlakana kao protivtežu, piše Prva.rs.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.