Tramp: Putin je veoma pametan lider
Donald Tramp

Tramp: Putin je veoma pametan lider

Bivši predsjednik SAD-a Donald Tramp rekao je popularnom voditelju Foks Njuza Takeru Karlsonu kako su zvaničnici suda, na koji se prošle nedjelje dobrovoljno predao zbog optužnice za krivotvorenje poslovnih računa, „ronili suze“.

“Oni su divni ljudi. To su zaposleni koji su vidjeli sve i svašta. Svakodnevno viđaju razne kriminalce, pa čak i ubice. Suze su im pale sa lica kada su vidjeli da prilazim, izvinili su mi se za sve i rekli da se nadaju da će me vidjeti 2024. godine“, rekao je Tramp u prvom intervjuu pošto je postao prvi formalno uhapšen predsjednik u istoriji SAD.

Zanimljivo, za prvi intervju je odabrao najpopularnijeg voditelja Foks njuza Takera Karlsona, uprkos tome što je prije nekoliko nedjelja, u okviru tužbe za klevetu koju konzervativna kablovska televizija vodi protiv kanadske kompanije Dominion, prepiska od zaposlenih u toj medijskoj kući izašla je na vidjelo, što je ogolilo pravo mišljenje o Donaldu Trampu.

“Strastveno ga mrzim. Uskoro ćemo prestati da mu dajemo toliko medijskog prostora. Jedva čekam!“, napisao je Taker Karlson svojim kolegama u prepisci koja je postala javna kao dokaz protiv medijske kompanije.

Ali, sudeći po atmosferi koja je vladala tokom intervjua u Trampovoj rezidenciji na Floridi Mar-a-Lago, bivši predsjednik nije pretjerano zamjerio njegovim komentarima.

Čak i ako bude osuđen, tvrdi Tramp, ne planira da se povuče iz trke za novi mandat u Bijeloj kući.

Veliki dio intervjua sa Karlsonom bio je posvećen spoljnoj politici, očekivano, u vidu oštrih kritika aktuelne administracije Trampovog nasljednika Džoa Bajdena, što Ameriku čini slabom na globalnoj sceni.

“Često sam razgovarao sa Putinom o Ukrajini. Nagovijestio je da to smatra ruskom teritorijom, ali sam mu onda rekao: “Ne Vladimire! Ne dok sam ja predsjednik!“ i on ga je poslušao. Onda, kada je vidio ove budale i glupe ljude u Bajdenovoj administraciji, odlučio je da napadne – objasnio je Tramp, opisujući svog bivšeg ruskog kolegu kao “veoma pametnog lidera”.

Tramp je u eksplozivnom intervjuu kineskog predsjednika nazvao “briljantnim čovjekom“ i priznao da do danas održava bliske odnose sa liderom Sjeverne Koreje Kim Džong Unom.

“Rekao sam Kinezima da ne idu na Tajvan. Slušali su me jer sam ih upozorio da će, ako naprave pogrešan potez, imati problema sa mnom“, objasnio je Tramp. On je dodao da mu Si Đinping nije u potpunosti vjerovao, “ali mu je vjerovao deset odsto“, što mu je bilo dovoljno da odustane od planova, prenosi Jutarnji list.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.