Prostorije Demokrata u Baru polivene farbom
Foto: Demokratska Crna Gora

Prostorije Demokrata u Baru polivene farbom

Obavještavamo javnost da su kancelarije Demokrata u Baru polivene farbom u toku prethodne noći. Ovaj incident i vandalski čin predstavlja napad na demokratske vrijednosti i slobodu političkog delovanja, saopštili su iz ove partije.

Nakon jučerašnjeg udara na mafiju održavanjem sjednice Odbora za pravosuđe kojim predsjedava poslanik Momo Koprivica, kao i nakon podnošenja Predloga zakona kojim se Lutrija Crne Gore uzima iz ruku Džigija Grbovića i vraća državi, mafija ponovo uzvraća udarac i šalje jasnu poruku upozorenja, ovog puta iz Bara, dodaju u saopštenju.

"Situacija u kojoj su naše kancelarije na meti vandalizma nije ništa novo. Nažalost, to je postala uobičajena pojava ne samo u Baru, već i u drugim gradovima. Pripadnici organizovanih kriminalnih grupa osim prijetnji našim funkcionerima su prešli i na uništavanje imovine. Nedavno smo svjedočili višestrukim napadima na naše funkcionere i ataka na naše prostorije u Nikšiću. Ne samo da su demolirane naše prostorije, već su paljena i vozila naših aktivista, što je predstavljalo veliku opasnost po naše funkcionere i članove", ističu iz Demokrata.

U saopštenju podsjećaju javnost da su njihove prostorije u Baru prije samo pola godine u toku izborne kampanje za lokalne izbore, takođe pod okriljem noći, bile meta sitnih, plaćenih huligana koji su  kako navode i tada kao i sada imali istu namjeru, da pokušaju da ih zastraše i spriječe u naumu da konačno oslobode Crnu Goru od pošasti zvane kriminal i korupcija.

"Bez obzira na prepreke i poteškoće sa kojima se suočavamo, mi smo odlučni u namjeri da ostvarimo pozitivne promjene u našoj zajednici. Demokrate će nastaviti sa svojim radom, pri čemu ćemo nastaviti da se borimo za bolju budućnost Bara i Crne Gore, bez obzira na ove pokušaje zastrašivanja i nasilja. Uostalom, oni nas samo mogu osnažiti i ohrabriti, a nikako spriječiti i uplašiti", dodali su.

Ovakvi napadi nas samo dodatno motivišu da se još jače i odlučnije borimo za bolju budućnost, gdje će svi građani imati jednake mogućnosti i prava, bez obzira na bilo kakve razlike. Pozivamo nadležne organe da hitno istraže ovaj incident i što prije pronađu počinioce ovog gnusnog čina koji zaslužuje svaku osudu, zaključili su u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.