Milović: Abazovićev predlog veliko nepoznavanje prava
Andrej Milović

Milović: Abazovićev predlog veliko nepoznavanje prava

Predlog premijera Dritana Abazovića da se stavi van snage ukaz aktuelnog predsjednika države o raspuštanju Skupštine i raspisivanju izbora veliko je nepoznavanje prava i ustavno pravnog sistema Crne Gore, saopštio je za Radio Crne Gore funkcioner Evrope sad, pravnik Andrej Milović.

Milović pojašnjava da nije potrebno biti pravnik pa znati da je ukaz predsjednika države o raspuštanju Skupštine akt koji je već donešen, koji ima pravnu snagu, svoje pravno djelovanje, izašao je u Službenom listu i Ustavni sud ga nije poništio, niti ga je proglasio neustavnim.

"Tako da novoizabrani predsjednik vrlo teško može povući ukaz iz razloga što je on već proizveo pravno dejstvo, a sa druge strane nije utvrđeno da se njime krši neka ustavna odredba", ističe Milović.

Milović vjeruje da će izbori biti održani 11. juna. To što Skupština zasjeda, je kako ocijenjuje, u zoni protivustavnosti.

"Sve odluke koje donosi Parlament nakon raspuštanja su sporne sa ustavno- pravnog aspekta i sve te odluke se prema Milovićevom mišljenju mogu pobijati pred Ustavnim sudom jer ih je donio raspušteni Parlament”, kazao je on.

Milović apeluje na poslanike da se suzdrže od donošenja bilo kakvih odluka do izbora novog saziva Parlamenta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.