Mitropolitu Pavelu pozlilo u sudnici u Kijevu, saslušanje odloženo

Mitropolitu Pavelu pozlilo u sudnici u Kijevu, saslušanje odloženo

Saslušanje mitropolitu Pavelu Kijevo-pečerske lavre odloženo je, jer mu je pozlilo u sudnici u Kijevu, javljaju mediji.

„Mitropolit Pavel je tokom sudskog saslušanja rekao da mu je pozlilo, pao mu je nivo šećera u krvi, pa je sudija odložio sjednicu za ponedeljak u 9.00 sati", navodi se u saopštenju.

Sjutra stanovnici sedam evropskih zemalja izlaze na birališta.

Kako se dodaje u tekstu, mitropolit je potom napustio salu.

Mitropolitovi advokati podnijeli su zahtjev da im se dostave originalni audio snimci koje je ranije objavila Služba bezbjednosti Ukrajine (SBU), ali originalni snimci nisu dostavljeni, "nema ih u materijalima tužilaštva".

Pavelovi advokati kažu da je dio optužbi protiv mitropolita zasnovan na pozivanju konkretno na evidenciju SBU.

Pavel je ranije rekao da mu je uručeno obaveštenje o pokretanju postupka zbog sumnje da je odgovoran za raspirivanje međuvjerske mržnje i saradnju s Rusijom, a tužilaštvo je tražilo kućni pritvor, prenosi Tanjug.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.