Zbog ulaska Belivuka i Miljkovića u Crnu Goru saslušati Abazovića, Adžića i tužioce

Poslanici su danas jednoglasno na sjednici skupštinskog Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu odlučili da 11. aprila saslušaju premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića, ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića, tužioce Vukasa Radonjića, Nikolu Boričića, Duška Milanovića, postupajućeg specijalnog tužioca i Glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića, zbog ukidanja zabrane ulaska u Crnu Goru šefovima kriminalnog klana iz Srbije Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću.

Sjednici prisustvovali samo poslanici Demokratskog fronta (DF), Demokratske Crne Gore, Socijalističke narodne partije (SNP), Građanskog pokreta URA i CIVIS-a.

Poslanik Demokratskog fronta Branko Radulović kazao je da je konstatcija ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića da postoje stotine kriminalaca u Upravi policije zaprepašćujuća.

“Prethodni sistem je izgrađen na tome, organizovani kriminal je postao dio vlasti. Sadašnja vlast i vlada, kao i ona prethodna, nisu imali dovoljno demokratskog kapaciteta kako bi se uhvatili sa tim u koštac”, kazao je Radulović.

Predsjednik Odbora Momo Koprivica rekao je da i u ovom slučaju postoje ozbiljne sumnje da je državni sistem stavljen u funkciju kriminala, odnosno da je policija stavljena u službu jednog klana.

Na predlog poslanika DF-a Predraga Bulatrovića o zajedničkom održavanju sjednice Odbora za politički sistem i bezbjednost Koprivica je obrazložio da je praktičnije da naprave prvi korak i zakažu saslušanja, a da se naknadno dogovori sjednica sa Odborom za bezbjednost i odbranu.

Komentarišući smjenu direktora Uprave policije (UP) Zorana Brđanina, Bulatović je podsjetio da ni prilikom izbora nije imao podršku Fronta.

Dragan Bojović kazao je da je dobio inicijativu da se sasluša rukovodilac Jedinice za antikorupciju Uprave policije.

Kako je rekao poslanik DF-a Predrag Bulatović, nema razloga da se ne nastavi rad na izmjeni zakona o oduzimanju kriminalom stečene imovine.

“Mislim da smo napravili korak naprijed”, rekao je Bulatović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.