Iz Njemačke, Luksemburga i Austrije kreće velika auto-kolona prema Crnoj Gori

Iz Njemačke, Luksemburga i Austrije kreće velika auto-kolona prema Crnoj Gori

Crnogorski građani koji privremeno rade i žive u Njemačkoj, Luksemburgi i Austriji, uprkos potezima kleronacionalističke vlasti u Crnoj Gori koji čine sve da im onemogući dolazak u Crnu Goru, i glasanje u drugom krugu predsjedničkih izbora, u neđelju, 2. aprila, dolaze u svoju domovinu i to u velikom broju.

Podsjetimo, pred drugi krug predsjedničkih izbora, predstavnici kleronacionalističke vlasti upućuju prijetnje crnogorskoj dijaspori, nacionalna avio-kompanija je otkazala let iz Ciriha, a iz Ministarstva vanjskih poslova su poslali instrukciju diplomatsko-konzularnim predstavništvima kojom su upozorili da će biti ,,kažnjivo svako organizovanje i pomaganje dijaspori da dođe da glasa“ na predsjedničkim izborima 2. aprila.

Na društvenoj mreži Fejsbuk objavljeno je da će crnogorska dijaspora krenuti upravo iz Njemačke.

Prema najavama, očekuje se dolazak i do 70.000 građana Crne Gore iz dijaspore koji će glasati na predsjedničkim izborima.

 U petak popodne, u 17 sati, krenuće prva velika kolona odavde iz Minhena prema Crnoj Gori, koja će se kretati putem E55 i auto-kolona sa sjevera Hamburga vjerovatno i vjerovatno najveća auto-kolona koja kreće iz Frankfurta i kolone iz pravca Luksemburga – Trier A 45. Nadam se da će se objediniti sve kolone sa kolonom koja kreće iz pravca Salzburga i nastaviti put preko Slovenije prema svojoj domovini – navodi se na jednoj Fejsbuk objavi Neša Ješovnika uz fotografije kuda će se kretati auto-kolone iz Njemačke.

https://i.ibb.co/N9gy2Yq/U-petak-iz-Njema-ke-Luksemburga-i-Austrije-kre-e-velika-auto-kolona-prema-Crnoj-Gori.png

 

Izvor: Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.