UO UCG: Pokrenut postupak za izbor dekana Pomorskog fakulteta Kotor
Foto: UCG

UO UCG: Pokrenut postupak za izbor dekana Pomorskog fakulteta Kotor

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore (UO UCG) pokrenuo je danas postupak za izbor dekana Pomorskog fakulteta Kotor, imajući u vidu da aktuelnom dekanu prof. dr Špiru Ivoševiću drugi mandat ističe u u septembru ove godine.

Na sjednici, kojom je predsjedavala prof. dr Rajka Glušica, izborne radnje utvrđene su posebnom odlukom UO UCG.

Konkurs za izbor dekana koji se bira takođe za trogodišnji mandat (2023-2026) biće objavljen u Biltenu UCG i dnevnom listu koji izlazi u Crnoj Gori. Prijave se podnose u roku od 15 dana od dana objavljivanja Konkursa.

Takođe, na sjednici je konstatovan i prestanak mandata direktoru Instituta za biologiju mora dr Aleksandru Joksimoviću, koga će na ovoj poziciji naslijediti dr Mirko Đurović, u trogodišnjem mandatu. Dr Đurović je naučnik iz Instituta za biologiju mora u Kotoru (IBMK),  dobitnik Priznanja za poseban doprinos u razvoju naučnoistraživačkog, stručnog i umjetničkog rada i međunarodnog pozicioniranja Univerziteta Crne Gore u 2020. godini. U toku dosadašnjeg rada u Institutu, Đurović je učestvovao u najznačajnijim projektima vezanim za oblast morskog ribarstva na području Jadrana. 

Na sjednici UOUCG konstatovan je iprestanak članstva predstavniku saradnika u UO UCG, Rajki Đoković, koja je izabrana u zvanje docenta, a u marednom periodu, najavila je predsjednica Glušica, biće preduzete radnje za izbor novog člana UO UCG.

Upravni odbor je danas dao saglasnost i za pokretanje postupka za izbor direktora Unispektruma, društva sa ograničenom odgovornošću. Podsjećamo, Univerzitet je osnovao ovo društvo zbog podrške razvoju inovacija, te komercijalizacije stručnih i naučnih potencijala Univerziteta i povezivanja sa privredom. Konkurs za izbor direktora Unispektruma će biti raspisan u skladu sa zakonom o radu i Statutom Društva.  

Pored tačaka vezanih za domen redovnog poslovanja Univerziteta Crne Gore, usvojen je i predlog odluke o premještanju međuanrodnog doktorskog interdisciplinarnog programa Održivi razvoj iz Centra za doktorske studije u Centar za interdisciplinarne i multidisciplinarne studije. Riječ je o prvom programu doktorskih studija na engleskom jeziku koji je nastao kao ishod programa Erasmus+ za izgradnju kapaciteta u oblasti visokog obrazovanja i projekta Reforma doktorskih studija u Crnoj Gori i Albaniji, primjer dobre prakse.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.