Povučene čokolade iz prodaje

Povučene čokolade iz prodaje

U Hrvatskoj se povlače belgijske Kim’s Chocolates, objavio je hrvatski Državni inspektorat.

Povlače se organska tamna čokolada 72 posto s bademom i organska tamna čokolada 57 posto s višnjom i bademom, obje od 100 grama, zbog mogućnosti povećane količine mikotoksina – aflatoksina.

Organska tamna čokolada 72 posto s bademom je pod brojem L22343, s rokom trajanja do 9. marta 2024, a organska tamna čokolada 57 posto s višnjom i bademom je pod brojem L23067 i s oznakom najbolje upotrebiti do 8. juna 2024.

Potrošači mogu da ih vrate i dobiju povrat novca

Belgijsku čokoladu proizvodi Kim’s Chocolates NV, Tienen, Belgija, a na hrvatsko tržište stavlja Dupin d.o.o. iz Zagreba. Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) o utvrđivanju najvećih dopuštenih količina određenih kontaminanata u hrani, stoji u saopštenju Direktorata.

Iz "Delicija" su naveli da će potrošači koji su kupili navedene čokolade po povratu dobiti i povraćaj novca.

Izvor:Index portal

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.