Crna Gora sve popularnija destinacija u Velikoj Britaniji
Foto: NTO CG

Crna Gora sve popularnija destinacija u Velikoj Britaniji

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore učestvovala je na turističkoj berzi “New Deal Europe 2023”, koja je održana 28. marta tekuće godine u Londonu.

Riječ je, kako su saopštili iz NTO CG, o najznačajnijoj turističkoj berzi posvećenoj podsticanju turističkog biznisa na Balkanu i Jugoistočnoj Evropi, koja ima za cilj predstavljanje ponude ovog regiona ključnim turoperatorima iz Velike Britanije i cijelog svijeta.

Događaj je okupio nacionalne turističke organizacije, hotelijere, turističke agencije, avio kompanije i druge turističke djelatnike iz svih balkanskih zemalja i preko 130 odabranih turoperatora i agenata iz oblasti luksuznog, aktivnog, kulturnog i kongresnog turizma iz Velike Britanije, Irske, SAD i šire.

Jedan od organizatora događaja New Deal Europe, Tine Murn (Tine Murn) poručio je da Crna Gora postaje sve popularnija destinacija zbog različitosti koje se nalazi na tako malom prostoru.

“Crna Gora je upravo to što ste nam prikazali na prezentaciji, od kulture, hrane, pa do predivnog mora i planina. To predstavlja odličan turistički proizvod, kako za tržište Velike Britanije, SAD, tako i za Zapadnu i Sjevernu Ameriku”, istakao je Murn.

Na događaju je, kako se navodi, predstavljena turistička ponuda destinacije, a organizator događaja New Deal Europe Robert Di (Robert Dee) ističe da je “predivna prezentacija o Crnoj Gori naišla na pozitivne komentare turoperatora”.

“Nije iznenađujuće što je bilo toliko pozitivnih komentara, jer smo poslednjih mjeseci uočili porast interesovanja za Crnu Goru. Ovo je bio fantastičan dan i mislim da je svijetla budućnost pred Crnom Gorom kada je turizam u pitanju”, poručio je Di.

Predstavnici NTO CG predstavili su ponudu destinacije i održali oko 50 sastanaka sa predstavnicima turoperatora među kojima su: DIDA Travel Bayer, Exodus Travels, G Adventures, Inspire my holiday, Silver Travel Advisor, Ciceroni Travel, Trotting Soles i Unforgettable Travel.

Tom prilikom, predstavnik turoperatora DIDA Travel Bayer, Stjuart Nejlor (Stuart Naylor) naglasio je da je Crna Gora veoma zanimljivo tržište koje zaslužuje da se nađe u njihovim programima.

“To bi bila odlična prilika za Crnu Goru jer mislim da bi bila veoma zanimljiva našim klijentima koji žele da posjećuju nove destinacije. Na raspolaganju vam je veliki broj naših agenata koji su voljni da predstave Crnu Goru”, kazao je Nejlor.

Imajući u vidu rast broja turista sa ovog tržišta, kako dalje dodaju iz NTO, pozitivne utiske turoperatora, kao i da nas sa Londonom i Mančesterom povezuju četiri avio kompanije: Ryanair, Easy Jet, Wizz Air, a od ove godine i Jet2.com, može se zaključiti da Crna Gora ima veliku šansu da se tokom 2023. godine visoko pozicionira kao destinacija za odmor na ovom tržištu.

Pored Nacionalne turističke organizacije Crne Gore u ovom događaju su učestvovali i predstavnici turističke privrede Crne Gore: strateški partneri NTO CG – turistička agencija Gold Travel i HG Budvanska rivijera, 3e travel Montenegro, Montenegro tourist service, The Chedi Luštica Bay, hotel Hilton, dok je Nikki Beach Montenegro učestvovao virtuelno.

Izvor:CDM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.