Vlada predložila smjenu Zorana Brđanina, Nikolu Terzića za novog v.d. direktora policije
Vlada CG

Vlada predložila smjenu Zorana Brđanina, Nikolu Terzića za novog v.d. direktora policije

U toku je sjednica Vlade Crne Gore, na kojoj je predloženo razrješenje direktora Uprave policije Zorana Brđanina zbog najnovijih hapšenja policijskih funkcionera, koji se sumnjičene za poveznost sa kriminalnim grupama.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić predložio je smjenu Brđanina i određivanje novog vršioca dužnosti direktora policije.

Vlada je predložila načelnika budvanske policije Nikolu Terzića  za novog vršioca dužnosti direktora Uprave policije.

“Lično ne dovodim u pitanje intelektualni ili profesionalni integritet Brđanina, međutim mislim da ono što je zateklo UP ne može da zaobiđe drastične kadrovske promjene”, kazao je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

Ministar Zoran Miljanić apelovao je na početku sjednice da oni koji učestvuju u akcijama hapšenja organizovanih kriminalnih grupa budu adekvatno nagrađeni i da se “prizna njihov mukotrpan višemjesečni rad”.

“Podrška sektoru bezbjednosti- MUP-u, ANB-u, UP-u, SPO-u, SDT-u da se očiste svih kadrova koji imaju bilo kakvu vezu ili su na bilo koji način podrška organizovanim kriminalnim grupama u Crnoj Gori, bez obzira na njihova imena”, poručio je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

Mil Pop i Muzički centar se priključuju akciji Stop inflaciji

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović kazao je da će se akciji “Stop inflaciji” priključiti i kompanija Mil Pop, koja će ubrzo dostaviti spisak proizvoda koji će biti po sniženim cijenama.

“I Muzički centar se priključio akciji, tako da će biti niža cijena karata za muzičke događaje. Mislim da ćemo vrlo brzo izaći sa nekim paketom proizvoda ili ljekova koji će biti takođe u ovoj akciji“, najavio je Đurović, pozivajući svu privredu da se priključi akciji.

Tržište SAD-a idealno da promociju Crne Gore, radimo na dovođenju Pegasusa

Abazović očekuje rekordnu turističku sezonu, a najavio je otvaranje i novih avio-linija. Navodi da su pojedini rizorti na crnogorskom primorju popunjeni, te da imaju prodate aranžmane do kraja oktobra.

“Potrebno je raditi na promociji i vizilibilnosti Crne Gore širom svijeta. Tržište SAD-a je idealno za promociju Crne Gore”, istakao je Abazović, dodajući da bi se otvaranjem dva ili tri velika tržišta trajno riješilo pitanje popunjenosti kapaciteta u našoj zemlji.

Državni sekretar Admir Šahmanović kazao je da će se ići sa povećanjem frenkvencije Turkish airlinesa ka Podgorici i Tivtu.

“Radimo na uvođenju low cost kompanije Pegasus, koja će nas povezati sa mnogim destinacijama”, dodao je Šahmanović.

Naredne sedmice isplata pomoći penzionerima i korisnicima materijalne pomoći

Na sjednici Vlade je saopšteno i da će tokom naredne nedjelje biti isplata jednokratne pomoći penzionerima sa najnižim primanjima, kao i socijalno ugroženim kategorijama. Riječ je o 27 miliona eura koje je Evropska unija isplatila Crnoj Gori kao pomoć.

“Ukupna pomoć Evropske unije iznosi 30 miliona eura. Prva tranša od 27 miliona eura uplaćena je prošle sedmice. Zato su se stekli uslovi da izađemo u susret građanima koji imaju pravo na ovu naknadu odnosno subvenciju za prevazilaženje energetske krize”, naveo je Damjanović.

Za penzionere sa najnižim penzijama i korisnicima materijalnog obezbjeđenja predviđena je pomoć od 8,3 miliona eura. Damjanović je kazao da će u komunikaciji sa resornim ministrom i Fondom PIO biti predložen tačan slijed koraka u cilju realizacije navedene pomoći kako bi već tokom naredne nedjelje Fond PIO počeo sa utvrđivanjem obračuna i krenuo sa realizacijom isplate prema krajnjim korisnicima.

“Nadam se da će ovaj posao biti zaokružen naredne sedmice. Redovan slijed bi bio da se nakon rebalansa krene sa ovom subvencijom, ali da ne bismo toliko čekali, ove isplate ćemo izmiriti sredstvima iz tekuće rezerve, pa ćemo taj novac nakon rebalansa nadomjestiti novcem iz podrške EU”, istakao je Damjanović.

Državni sekretar Admir Šahmanović kazao je da će penzioneri sa najnižim primanjima dobiti 150 eura, a korisnici materijalnog obezbjeđenja 350 eura.

Bila bi tragedija da se ugase štampani mediji

Ministarka kulture i medija Maša Vlaović kazala je da su se Vladi obratili štampani mediji Pobjeda, Dan, Vijesti za pomoć oko cijene roto papira.

Premijer Dritan Abazović poručuje da treba da se izađe u susret medijima.

“To su tradicionalni mediji koji imaju veliki značaj kada je u pitanje medijska pismenost. Bila bi zaista tragedija da nalik na neke druge države dođe do gašenja ili usporavanja procesa rada”, istakao je Abazović.

Za finansiranje potreba Opštine Zeta Vlada će, kako je danas saopšteno, dati preko milion eura.

Izvor:CDM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.