Počinje vakcinacija i sistematski pregledi u osnovnim školama

Počinje vakcinacija i sistematski pregledi u osnovnim školama

Dom zdravlja Glavnog grada započinje u aprilu sa sistematskim pregledima i vakcinacijom završnih razreda osnovnih škola, saopštili su iz te zdravstvene ustanove.

"Proces vakcinacije u završnom razredu osnovne škole je iz kalendara obavezne imunizacije i obavlja se vakcinama DITEVAKSAL-T (vakcina je namijenjena za imunizaciju protiv difterije i tetanusa) i vakcinom IMOVAX POLIO (vakcina namijenjena za imunizaciju protiv dječje paralize)", poručuju iz Doma zdravlja.

Sistematski pregledi i vakcinacija obavljaće se, kako su kazali, za dane vikenda u zdravstvenim objektima po unaprijed planiranim terminima.

"Škole će biti obaviještene zbog bolje informisanosti roditelja/staratelja i učenika", stoji u saopštenju.

Učenici i su obavezni doći u pratnji roditelja/staratelja i sa sobom ponijeti zdravstvenu knjižicu.

Istaknuti raspored vakcinacije se može vidjeti i na sajtu Doma zdravlja Glavnog grada.

"Za dane vikenda (1 i 2.04. 2023.) planirana je vakcinacija koja će se obavljati u dva zdravstvena objekta Stara varoš i Blok 5, po unaprijed dogovorenim terminima. Koristimo priliku da opet apelujemo na roditelje da u što većem broju dođu i dovedu djecu, obave sistematski pregled i vakcinaciju, kako bi se ispostovao obavezni kalendar vakcinacije", poručuju iz Doma zdravlja Glavnog grada. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.