Abazović: Crna Gora kao članica NATO nastavlja da doprinosi kolektivnoj bezbjednosti
Foto: Vlada CG

Abazović: Crna Gora kao članica NATO nastavlja da doprinosi kolektivnoj bezbjednosti

Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović učestvovao na II Samitu za demokratiju, na poziv predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Džozefa Bajdena.

Abazović je, kako navode iz Vlade, naglasio da je Crna Gora ostvarila konkretne rezultate u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, kroz niz akcija policije i Specijalnog državnog tužilaštva.

Takođe, ukazao je da je nedavnim izborom sudija Ustavnog suda, poslata jasna poruka da je Crna Gora posvećena jačanju demokratskih institucija.

„Najvažniji zadatak je da osiguramo vladavinu prava obezbjeđivanjem jednakosti građana, izgradnjom jakih i efikasnijih institucija, borbom protiv korupcije i organizovanog kriminala, snaženjem nezavisnosti pravosuđa, unapređenjem položaja pripadnika manjina i podrškom slobodnim i nezavisnim medijima. Crna Gora kao članica NATO nastavlja da doprinosi kolektivnoj bezbjednosti. Jednako tako, suočavajući se sa demokratskim izazovima, ostaje istinski posvećena evropskim integracijama - ostvarenju vanjskopolitičkog prioriteta” zaključio je Abazović. 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.