Đeljošaj: Dijaspori omogućiti da glasa u diplomatskim predstavništvima u cijelom svijetu
Nik Đeljošaj

Đeljošaj: Dijaspori omogućiti da glasa u diplomatskim predstavništvima u cijelom svijetu

Dijaspori bi trebalo omogućiti da glasa i u diplomatskim predstavništvima naše države u cijelom svijetu, ocijenio je predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj.

On je rekao da očekuje da u nedjelja 2. april bude praznik demokratije kada svi imaju pravo da iskoriste svoje biračko pravo. 

 Želim da sve prođe u najboljem redu, da građani iskažu svoj stav prema onome što je ovaj izborni proces gdje se bira predsjednik države, koji nema neka ovlašćenja u našoj državi - kazao je Đeljošaj.

Kako je dodao, fokusirani su na parlamentarne izbore.

 Nakon konstituisanja organa, odmah krećemo u kampanju za parlamentarne izbore, da pokušamo da širimo Albanski forum, jer je ta koalcija već dogovorila da ćemo u ovom sastavu izaći na parlamentarne izbore - kazao je Đeljošaj.

Predsjednik Opštine Tuzi ističe da su za dijasporu dosta senzibilniji, jer ima pokušaja da se to stavi kao znak pitanja.

 Mislim da je to velika stramota, staviti kao znak pitanja ili u ovaj kontekst u koji pokušava da se stavi naša dijaspora. Oni ovdje svi imaju državljanstvo, prebivalište, svoje kuće, imanja, plaćaju porez i dodatno ta dijaspora koja je uglavnom manjiska, a to je za razmišljanje za one većinske narode, svake godine nekoliko stotina miliona eura donosi Crnoj Gori kroz ono što je njihov rad, znoj izvan svog ognjišta. Oni su na privremenom radu u inostranstvu, veoma su često ovdje. Čuvaju vezu sa našom zemljom i trebalo bi da prestane da bude praska da se toliko zloupotrebljava i pominje u tom procesu kao upitno njihovo prisustvo u Crnoj Gori kada je izborni proces. Kod nas su bili, biće i na narednim izborima u Tuzima veliko prisustvo naše dijaspore. Mislim da treba uvijek da učestvuju u izbornom procesu, čak im treba omogućiti da glasaju i u diplomatskim predstavništvima naše države u cijelom svijetu kada su izborni procesi, jer oni to zaslužuuj. Dokazali su svojim odnosom prema državi. Treba omogućiti pravo da učestvuju u izbornom procesu u našoj zemlji, kao što će to vjerovatno učestvovati i na predsjedničkim izborima, kao što su učestvovali na lokalnim izborima u Tuzima, kao što, nadam se, treba da učestvuju i na narednim parlamentarnim izborima - poručio je Đeljošaj. 

 

Izvor: M portal

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.