Koprivica: Odbor u petak o skidanju zabrane ulaska Belivuku i Miljkoviću u Crnu Goru
Foto: Pobjeda

Koprivica: Odbor u petak o skidanju zabrane ulaska Belivuku i Miljkoviću u Crnu Goru

Predsjednik Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu Momo Koprivica za petak 31. mart sazvao je sjednicu Odbora u cilju donošenja odluke o parlamentarnom saslušanju u vezi skidanja zabrane ulaska u Crnu Goru Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, što je i definisano kao obaveza zaključkom sa 24. sjednice Odbora.

- Parlamentarno saslušanje ima za cilj razjašnjenje uloge državnih organa u pogledu bezakonja u vezi skidanja zabrane ulaska dvojici monstruoznih kriminalaca, Belivuku i Miljkoviću. Opravdano se sumnja da je skidanje zabrane ulaska plod zloupotrebe od pojedinih nadležnih organa i službenih lica. Cjelokupna javnost poslednjih dana svjedoči da su pojedini policijski funkcioneri i službenici, kao i državni tužioci postupali u interesu jednog kriminalnog klana u odnosu na drugi, što je nezabilježeno instrumentalizovanje državne službe - ocijenio je Koprivica.

Poručio je da je krajnje vrijeme da se rasvijetle sva nepočinstva, da se državni organi očiste od mafije i korupcije i vrati povjerenje u državne institucije, naročito pravosudne.

- Za urušavanje piramide zla, potrebna je snažna politička volja i odlučnost svih onih koji nose javnu odgovornost. Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu pokazao je u dosadašnjem radu maksimalan kapacitet za vršenje nadzorne i kontrolne uloge, te će svojim radom dati doprinos da se i ovaj slučaj rasvijetli i utvrdi odgovornost - zaključio je Koprivica.

Izvor Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.