Asocijacija pisala ambasadoru Feltenu: IN4S zastrašivao birače iz Njemačke, osigurajte im bezbjednost

Asocijacija pisala ambasadoru Feltenu: IN4S zastrašivao birače iz Njemačke, osigurajte im bezbjednost

Crnogorsko-američka asocijacija "Cetinje" iz Los Anđelesa pisala je njemačkom ambasadoru u Crnoj Goru Peteru Feltenu sa, kako su naveli, velikom zabrinutošću zbog nedavnih događaja koji su se desili u Crnoj Gori.

Iz asocijacije navode da je"srpski ultra-desničarski i šovinistički portal IN4S je na svojoj web stranici objavio privatne informacije desetak legalnih crnogorskih rezidenata u Njemačkoj (pogledajte priloženi snimak ekrana sa sajta IN4S), narušavajući njihovu privatnost i objavljujući njihova puna imena i brojeve telefona sa eksplicitnom svrhom zastrašivanja i onemogućavanja naših državljana da ostvare svoje ustavno pravo glasa na predstojećim predsjedničkim izborima."

"Uticaj takvih gangsterskih akcija ne bi smeli potcijeniti. Pravo glasa je temeljni stub demokratije, a kršenje ovog prava je napad na samo tkivo našeg društva. Ne možemo dozvoliti da takvi postupci prođu nekažnjeno i moramo odmah preduzeti odgovarajuće mjere kako bismo spriječili nanošenje dalje štete nevinim građanima", ističu iz Asocijacije.

Kao predstavnika njemačke vlade u Crnoj Gori, pozivaju Fletena vas da preduzme brzu i odlučnu akciju na rješavanju ovog pitanja.

Doksiranje pojedinaca u političke svrhe je, navode u pismu, jasno kršenje njihovih ljudskih prava i ne može se tolerisati ni u jednom civilizovanom društvu.

Pozivaju Feltena da iskoristi sve raspoložive resurse da istražite ovu stvar i privedete odgovorne pred lice pravde.

"Iskreno se nadamo da ćete ovo pitanje shvatiti ozbiljno i brzo djelovati kako biste osigurali bezbjednost svih državljana Crne Gore u Njemačkoj, koji su i njemački građani i koji glasaju na ovim izborima u Crnoj Gori.

Mi, kao organizacija, smo solidarni s njima i učinićemo sve što je zakonski u našoj moći da ih podržimo u njihovim naporima da ostvare svoja ustavna prava", navodi se u pismu.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.