Šćekić potpisao ugovor o izgradnji stanova za zdravstvene radnike u Pljevljima

Šćekić potpisao ugovor o izgradnji stanova za zdravstvene radnike u Pljevljima

Rješavanje stambenih pitanja i unapređenje životnog standarda zaposlenih u zdravstvu, naročito na sjeveru države, jedan je od prioriteta Ministarstva zdravlja, poručio je ministar zdravlja Dragoslav Šćekić, nakon potpisivanja Ugovora sa Stambenom zadrugom „Zdravstvo“ o izgradnji zajedničkog stambenog objekta za zdravstvene radnike u Pljevljima. U ime Zadruge Ugovor je potpisala v.d.direktorice Stambene zadruge zdravstvenih radnika ''Zdravstvo'' Maja Radišević, saopšteno je iz Ministarstva.

Objekat će se graditi u naselju Mali logor u Pljevljima, a prema podacima Zadruge interesovanje za dobijenja stana po povoljnim uslovima izrazilo je oko 80 zdravstvenih radnika iz Opšte bolnice i Doma zdravlja Pljevlja, koji su članovi stambene zadruge ''Zdravstvo''.

Ministar Šćekić je naglasio da država ima poseban senzibilitet prema onima koji brinu o zdravlju cjelokupne populacije, a da je Stambena zadruga tradicionalno partner Ministarstva zdravlja u rešavanju egzistencijalnih pitanja zdravstenih radnika i njihovih porodica.  

„Posle dužeg vremena imamo priliku da sa Stambenom zadrugom zdravstvo potpišemo jako značajan ugovor o izgradnji stambenih jedinica za zaposlene u zdravstvenom sistemu. Posebno nam je zadovoljstvo što je to ovdje u Pljevljima jer je prijeko potrebno i za ovu opštinu, a i za zdravstveni sistem. Želimo značajnu pažnju da posvetimo zdravstvenim radnicima koji rade u Pljevljima, kako bi njihove uslove za rad i život unaprijedili i učinili što kvalitetnijim“, kazao je ministar Šćekić.

On je izrazio očekivanje da će ovo biti početak boljih uslova za zaposlene u zdravstvu u ovoj sjevernoj opštini, s obzirom na to da se, kako je rekao, za 14 dana završava i javni poziv za izradu idejnog rješenja za novu bolnicu u Pljevljima. On je najavio u narednom periodu ozbiljna i vrlo konkretna ulaganja, koja će imati velike benefite za sve građane Pljevalja.

Ističući veliki doprinos koji je Stambena zadruga dala do sada, ali i njihov angažman u narednom periodu kako bi se završio projektni zadatak i izbor izvođača radova, a samim tim i što prije počela izgradnja stambenog objekta u Malom logoru, ministar je pohavlio njihov napor da zdravstveni radnici što prije riješe stambena pitanja. Ministar je, dodaju, zahvalio i lokalnoj samoupravi koja je ustupila zemljište i oslobodila ga komunalija, što je veoma značajna pomoć prije svega za građane, ali i za zdravstveni sistem i Zadrugu, kao učesnike ovog projekta.

 „Na ovaj način šaljemo poruku da smo osim Podgorice posebnu pažnju posvetili i sjeveru Crne Gore i da će nam biti prioritet izgradnja stanova na ovom području. Krećemo od Pljevalja, nastavićemo u Beranama, pregovara se i na Žabljaku, tako da ćemo u narednom periodu imati ozbiljne poduhvate u tom pravcu“, poručio je ministar zdravlja.

On je naglasio značaj zadržavanja medicinskog kadra na sjeveru države, a povoljnost pri rješavanju stambenog pitanja, uz značajno povećanje plata i obezbjeđivanje prostornih i tehničko-tehnoloških uslova, svako stvaraju mogućnost za ostvatrivanje tog cilja.

Stambena zadruga zdravstvenih radnika Crne Gore „Zdravstvo“, prema riječima v.d. direktorice Maje Radišević, kroz dosadašnje angažman, intenzivno je radila na spovođenju aktivosti u pravcu obezbjeđivanja parcela u više opština, među kojima su i Pljevlja, što je, kako je kazalo krunisano upravo potpisivanjem ugovora sa Ministarstvom zdravlja.

„Želim da se zahvalim na doprinosu Vladi Crne Gore, Ministarstvu zdravlja i lokalnoj samoupravi koji su zajedničkim snagama doprinijeli da se sprovede u djelo inicijativa Stambene zadruge, koja je prepoznala potrebu rešavanja stambenih pitanja zdravstvenih radnika iz ove opštine. Obezbjeđivanjem parcele i izgradnjom stambenog objekta, očekujemo da veći dio ljekara i zdravstvenih radnika ostane da živi i radi u ovoj opštini, što je zajednički interes svih nas“, istakla je Radišević.

Direktor Opšte bolnice Pljevlja dr Saša Grbović rekao je da je izgradnja stambenih jedinica za zdravstvene radnike, uz povećanje zarada, prvi i najvažniji korak u rešavanju dugogodišnjeg problema odliva zdravstvenog kadra iz Pljevalja.

„Ministarstvo zdravlja je u protekle dvije godine, kroz konkretna ulaganja u zdravstvene ustanove pokazalo da o Pljevljima ozbiljno razmišlja. U pljevaljsku bolnicu, u tom periodu u medicinsku opremu uloženo je oko milion eura. Dakle, konačno više sjever nije zapostavljen kao što je ranije bio“, naglasio je dr Grbović.  

Početkom marta ministar Šćekić sa Stamebnom zadrugom potpisao je Ugovor o izgradnji zajedničkog stambenog objekta za zdravstvene radnike u Podgorici.

Ukupan broj stambenih jedinica koje je do sada izgradila Stambena zadruga zdravstvenih radnika Crne Gore „Zdravstvo“ preko projekata, a kojima je riješeno stambeno pitanje članova zadruge je 322, zaključuju u saopštenju iz Ministarstva zdravlja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.