Šehović: Vodimo odlučujuću bitku za građansku i multietničku Crnu Goru, budimo dostojni istorijske odgovornosti
Foto: Socijaldemokrate

Šehović: Vodimo odlučujuću bitku za građansku i multietničku Crnu Goru, budimo dostojni istorijske odgovornosti

Na predsjedničkim izborima u nedjelju vodimo odlučujuću političku bitku za odbranu građanske, multietničke i multivjerske Crne Gore, jer su upravo te vrijednosti, za koje smo se mukotrpno decenijama borili, na najvećem ispitu od referenduma na ovamo, budući da su u prethodne dvije i po godine ozbiljno ugrožene, poručio je predsjendik Socijaldemokrata Crne Gore (SD) dr Damir Šehović na sjednici opštinskog odbora te partije u Bijelom Polju.

Šehović je poručio da nije vrijeme za avanturizam, nego za odgovornost.

“Moramo biti dostojni istorijske odgovornosti koja nam je pripala, jer je konačan cilj naših političkih konkurenata da obezglave građansku Crnu Goru kako bi dokrajčili ono što od 2020. godine na ovamo nijesu stigli. Zato nam je pobjeda na predsjedničkim izborima važna, jer će od njenog ishoda zavisiti karakter i budućnost naše države. Odnosno u kakvom okruženju će buduće generacije odrastati. U nacionalističkom, klerikalnom, srednjovjekovnom, ili građanskom, sekularnom i evropskom. Zato ulog nije ni lični ni partijski, nego državni, odnosno istorijski“, saopštio je Šehović.

Pobjeda na predsjedničkim izborima nam otvara vrata za takav ishod i na parlamentarnim.

“A naš dobar rezultat na parlamentarnim izborima bi bio garant da ćemo nakon njih konačno dobiti državno odgovornu vladu, koja će imati dovoljno i legitimiteta i znanja da napravi zaokret od štetne politike Krivokapićeve i Abazovićeve Vlade, kojima je, podsjećanja radi, jedino SD bio opozicija, jer nije glasao za izbor ni jedne ni druge. Zato sam uvjeren da građani Bijelog Polja i Crne Gore neće imati dilemu 2. aprila i da ćemo na krilima te pobjede ostvariti dobar rezultat i na vanrednim parlamentarnim izborima, što će označiti novi početak za Crnu Goru i njene građane,“ zaključio je Šehović.

Poslanik Socijaldemokrata Ivan Brajović poručio je da smjenjivost vlasti nešto što karakteriše sva demokratska i evropska društva, ali da ona nije garant da će stvari biti bolje, a upravo primjer toga je Crna Gora.

“Crna Gora je za dvije i po godine iz predvorja Evropske unije otjerana na njenu periferiju, od lidera u pristupnim pregovorima postali smo problem broj jedan naših zapadnih partnera. Niko unutar porodice evropskih država ne želi državu poput Crne Gore danas i plašim se da će najvišu cijenu štetnih politika prethodne dvije vlade upravo platiti građani. Očkujem da će Bijelo Polje biti jedan od onih gradova koji će jasno odlučiti da stane u zaštitu evropske Crne Gore i da će to potvrditi u nedjelju, ali i na parlamentarnim izborima 11. juna.”

Predjsednik OO Bijelo Polje Ismar Ćorović obratio se prisutnima i ustvrdio je da će Belopoljke i Bjelopoljci, zajedno sa dijasporom biti na braniku temeljnih vrijednosti Crne Gore.

“Mi u Bijelom Polju nećemo imati dilemu, kao što je nijesmo imali ni u prvom krugu predsjedničkih izbora. Drugi krug nam je dodatan motiv da se olovkom izborimo protiv retrogradnih politika koje Crnu Goru vode u društveni, politički i ekonomski ambis. Vjerujem i da će dijaspora kazati svoje i pokazati da razni pokušaji manipulacija i zastrašivanja koji dolaze sa strane nijesu uticali na njih i njihov jasan izbor da spasu Crnu Goru od onih koji je sistemski uništavaju već dvije i po godine.”

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.