Abazović i Adžić tražili od Brđanina da podnese ostavku
Adžić, Abazović i Brđanin

Abazović i Adžić tražili od Brđanina da podnese ostavku

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić tražili su od direktora Uprave policije Zorana Brđanina da sam ode sa te funkcije, ali je on na današnjem sastanku u zgradi Vlade, ponovio da nema razloga niti osjeća bilo kakvu odgovornost da u ovom trenutku podnese ostavku.

Tokom sastanka, kako saznaju “Vijesti”, direktor Uprave policije pojasnio je zbog čega smatra da ne treba sam da podnese ostavku, a nakon njegove odluke razgovori na ovu temu će se nastaviti narednih dana.

Prema informacijama “Vijesti”, nakon Brđaninove odluke sada su na potezu Abazović i Adžić, koje treba da procijene naredne, zakonite korake ukoliko žele da smijene prvog čovjeka javne policije.

Ostavka Brđanina tražena je nakon velike operacije Specijalnog državnog tužilaštva, tokom koje je uhapšeno nekoliko sadašnjih i bivših službenika policije među kojima i pomoćnik direktora Sektora borbe protiv kriminala Dejan Knežević, kojima se na teret stavlja sumnja da su navodno bili članovi kriminalne organizacije.

Operacija SDT-a i Specijalnog policijskog odjeljenja uslijedila je nakon višemjesečne razmjene i uparivanja podataka, koje je tužilaštvu poslao EUROPOL.

 

Izvor: Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.