Iković: I nakon 114 dana nove vlasti otpad u Danilovgradu i dalje gori
Vuk Iković

Iković: I nakon 114 dana nove vlasti otpad u Danilovgradu i dalje gori

Otpad na neuređenom smetlištu u Pješivcima u Danilovgradu gori i nakon 114 dana od formiranja nove vlasti. Zato sam kao odbornik lokalnog parlamenta, u ime građana prijavio problem inspekciji u cilju prikida daljeg zagađenja i njegovog saniranja, saopštio je odbornik Preokreta u Skupštini Opštine Danilovgrad, Vuk Iković.

Ovih dana, kako je naveo, i dalje gore razne vrste otpada koji se protivzakonito odlažu u selu Ržišta u Danilovgradu već sedam godina. Gore gume, ljekovi, plastika, orezano gradsko zelenilo.

“Ova praksa je započeta od strane predhodne vlasti, a nastavljena od nove uprave. Ovo mjesto iz dana u dan postaje sve više rizično po zdravlje građana, po vazduh i zemljište. Ipak Komunalno preduzeće i dalje odlaže nepropisno otpad na ovoj lokaciji, a upravljaju ovom sirovinom tako što je otpad pale, umjesto da ga selektuju i ponovo koriste”, kazao je Iković.

Fotografijauzsaopstenje

Smetlište, dodaje, nije obezbijeđeno niti zaštitnom ogradom niti od strane radnika Komunalnog preduzeća, što omogućava bilo kom da odlaže bilo koji otpad. Čekamo reakciju inspekcije nakon čega ćemo informisati građane o daljim koracima.

On ocjenjuje da je dobro, što su se mještani organizovali i riješili da prekinu ovu praksu.

“Od nove uprave građani traže da prekinu neodgovorno upravljanje predhodne vlasti, a ne da je nastavljaju jer tako se pokazuje briga prema građanima”, zaključuje Iković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.