Nastavljeni ruski napadi na istoku Ukrajine
Foto: Beta/AP)

Nastavljeni ruski napadi na istoku Ukrajine

Ukrajinska vojska saopštila je da su ruski napadi fokusirani na Bakhmut i nekoliko drugih istočnih područja, piše redakcija Radija Slobodna Evropa na engleskom jeziku.

Ukrajinske snage nastavile su da drže položaje u Bahmutu, gdje se nastavljaju višemjesečni napadi ruskih snaga, saopštio je glavni štab ukrajinske vojske.

Vrhovni ukrajinski zapovjednik rekao je ove sedmice da se situacija "stabilizuje, ukazujući na ruske napade u područjima Lyman, Maryinka i Avdiyivka.

Kijev, takođe, tvrdi da ruske snage sprovode akcije u područjima oko Hersona i Zaporožja, gdje je granatiranje izazvalo strahove zbog zarobljene nuklearne elektrane u jugoistočnoj Ukrajini.

Gradsko vijeće Hersona je 24. marta savjetovalo stanovnicima koji žive blizu rijeke Dnjepar da odu u "sigurnija područja".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.