Dopisnik austrijske televizije: Od Vučića sam saznao da će biti rata u Ukrajini
Aleksandra Vučić

Dopisnik austrijske televizije: Od Vučića sam saznao da će biti rata u Ukrajini

Dopisnik austrijskog javnog servisa ORF sa Zapadnog Balkana i iz Ukrajine Kristijan Veršic je na promociji svoje knjige "Moj novinarski život" ispričao da je tri mjeseca prije napada Rusije na Ukrajinu znao da će rata biti. Kako je rekao, to je saznao od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Znao sam da će biti rata 20. decembra 2021.godine, nakon intervjua sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem“, odgovorio je Veršic na pitanje iz publike, prenosi Kosovo online, javlja N1.

On je podsjetio da se nekoliko nedjelja prije tog intervjua Vučić susreo s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom u Moskvi.

 Pitao sam ga posle intervjua da li mogu još nešto da ga pitam u vezi sa Ukrajinom. Tada sam ga pitao, pošto Ukrajina planira vojne vježbe sa NATO – šta bi moglo da se desi. Na to sam od Vučića dobio odgovor: ‘Polazim od toga da neće imati vremena ni za jednu vojnu vježbu sa NATO’. Dodao je i da strahuje da SAD i Evropljani Putina ne shvataju ozbiljno, preneo je Veršic.

Tada mu je, kaže, bilo jasno da predstoji rat u Ukrajini.

Na pitanje na koje je intervjue posebno ponosan, kaže da mu je na prvom mjestu intervju sa Vojislavom Koštunicom 7. oktobra 2000. godine, kojeg je tada, kao tek izabranog predsjednika, uspio da intervjuiše kao jedini strani novinar.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.