Begović zatražila izvještaj zbog fotografija mučenja osumnjičenih
Foto: Cosdt.me

Begović zatražila izvještaj zbog fotografija mučenja osumnjičenih

Nakon analize dostavljenih izvještaja donijeće se odluka o daljem postupanju, saopšteno je iz Vrhovnog državnog tužilaštva.

"Povodom objavljenih fotografija policijske torture, vršiteljka dužnosti vrhovne državne tužiteljke Tatjana Begović zatražila je od rukovodioca Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici da joj do ponedjeljka dostavi detaljan izvještaj o prijavljenim slučajevima policijske torture i preduzetim radnjama u tim predmetima", navodi se u saopštenju Vrhovnog državnog tužilaštva. 

Podsjećamo, portal Libertas prije dva dana objavio je uznemirujući sadržaj o policijskoj torturi.

Akcija za ljudska prava zatražila je hitnu reakciju Specijalnog državnog tužilaštva kako bi se spriječilo bjekstvo policijskih službenika koji su, sudeći po materijalu Europola, a koji je juče objavljen na portalu Libertas, vršili torturu nad uhapšenima.

"Iz postupanja SDT mora biti isključen svaki državni tužilac koji je kompromitovan dosadašnjim nedjelotvornim postupanjem po, do sada, prijavljenim slučajevima. Ističemo da su neki od zločina sa fotografija odavno prijavljeni državnom tužilaštvu koje ih do današnjeg dana nije procesuiralo iz nepoznatih razloga", navodi se u saopštenju HRA.

HRA je prošle godine obavijestila nadležne organe o 20 utemeljenih prijava iznuđivanja iskaza.

Od tih 20 prijava, navode, 11 se odnosi na iznudu iskaza od pripadnika Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.