Hil: Narod Srbije ne treba nikad da zaboravi bombardovanje, treba da smogne dovoljno snage da potisne ogorčenje
Kristofer Hil

"Porodicama svih žrtava izražavam svoje najdublje saučešće"

Hil: Narod Srbije ne treba nikad da zaboravi bombardovanje, treba da smogne dovoljno snage da potisne ogorčenje

Američki amasador u Srbiji Kristofer Hil uputio je saučešće porodicama poginulih u ratovima devedesetih i porodicama poginulih u NATO bombardovanju.

Hil je, povodom godišnjice početka bombardovanja SR Jugoslavije, izjavio za list Kurir da narod Srbije ne treba da zaboravi to vrijeme, ali da vjeruje da ima dovoljno snage da potisne ogorčenje.

"Znam da narod Srbije ne može da zaboravi to strašno vrijeme, i ne treba. Narod Srbije ne može da potisne svoju bol, ali vjerujem da ima dovoljno snage da potisne svoje ogorčenje", izjavio je Hil.

Dodao je da je on posvetio život diplomatiji – pronalaženju diplomatskih rješenja za naizgled nerješive probleme.

"Tokom svoje diplomatske karijere naučio sam da diplomatija ponekad doživi neuspjeh. Kada se to dogodi, posljedice mogu biti tragične", rekao je Hil.

On naglašava da Amerika i Srbija zajedno mogu graditi bolju budućnost.

"Posvećenost Sjedinjenih Američkih Država partnerstvu sa Srbijom je nepokolebljiva, kao i naša opredijeljenost za diplomatiju. Zajedno možemo graditi bolju budućnost kakvu narod Srbije zaslužuje i želi za buduće generacije", poručio je Hil.

"NATO i Srbija zajedno gledaju ka boljoj budućnosti", poručio je Hil.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.