Perović: Građani na izborima biraju između izvjesnog nazadovanja i šanse

Perović: Građani na izborima biraju između izvjesnog nazadovanja i šanse

Građanski aktivista, jedan od vođa pokreta "Odupri se" i bivši poslanik Džemal Perović ističe da se na ovim izborima bira između nastavka monopola, zarobljenih institucija, predsjednika koji se ni formalno ne predstavlja kao predsjednik svih građana i mogućnosti za promjene.

Kako je naveo na svom Fejsbuk profilu, laž je da se bira između lopova i popova, kao i da je laž da diktator brani državu.

"S pravom me pitaju, koje su garancije da ćemo odmah preći u funkcionalnu demokratiju i pozitivne promjene. Odmah da kažem, male su garancije. Ali ne zbog Jakova. On je dokazano nekorumpiran. Ali, promjene, bar one očekivane, nijesu nastupile nakon 30. avgusta, i ja razumijem skepsu na tome zasnovanu. Bilo je i koraka nazad. Opet u izvedbi Milovih 'lidera' na kratkom vezu. Koji su ulogu zbunjivanja, izluđivanja i razočaravanja građana savršeno odradili. Za Mila naravno. Svi su isti - je pogubno za demokratiju, slobodu izbora, smjenjivanje", naglasio je Perović.

Kako je dodao, građani biraju između izvjesnog nazadovanja (jer ako ovaj put pobijedi biće još brutalniji sa svim državnim aparatom) i biraju šansu, da se, na kraju tunela, pokrenu procesi u pozitivnom smjeru.

"Demokratija nije izgrađen, zaokružen, niti savršen sistem, daleko od toga. Ali jeste šansa da građani mijenjaju. Na nama je", poručio je Perović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.