Crna Gora i SAD dijele civilizacijske vrijednosti
Abazović sa kongresmenkom i kopredsjedavajućom crnogorskog kokusa u američkom Kongresu Šeli Pingri (Foto: gov.me)

Crna Gora i SAD dijele civilizacijske vrijednosti

Crna Gora i Sjedinjene Američke Države su ne samo saveznici i strateški partneri u okviru NATO-a, već i dvije države koje u potpunosti dijele civilizacijske vrijednosti, poručio je premijer Dritan Abazović.

Kako je saopšteno iz Vlade Abazović se danas u Kapitol Hilu sastao sa kongresmenkom i kopredsjedavajućom crnogorskog kokusa u američkom Kongresu Šeli Pingri.

Abazović je istakao da bi proširenje crnogorskog kokusa bio dodatni korak u daljem intenziviranju saradnje i veće zastupljenosti interesa Crne Gore u američkom Kongresu.

Kako je saopšteno iz Vlade, na toj liniji, Abazović se zahvalio Pingri na dosadašnjim aktivnostima preduzetim u cilju promocije i bolje vidljivosti Crne Gore.

“Tokom razgovora, konstatovano je da bi veće prisustvo američkih kompanija na crnogorskom primorju i investicije u LNG terminal bila konkretna potvrda da odlične političke i savezničke odnose prati i isti nivo ekonomske saradnje”, saopšteno je iz Vlade.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.