Felps ulazi u plivačku Kuću slavnih
Felps (foto: Guliver)

Felps ulazi u plivačku Kuću slavnih

Jedan od najvećih sportista svih vremena, Majkl Felps, ove godine će biti primljen u plivačku Kuću slavnih u Fort Loderdejlu.

Rekorder po broju olimpijskih medalja, legendarni plivač koji je trajao skoro dvije decenije na elitnom nivou, bio je učesnik pet Olimpijskih igara, debitovao u Sidneju 2000. godine, blistavu karijeru zaokružio u Rio de Žaneiru 2016.

U tom periodu osvojio je čak 28 medalja, od čega 23 zlatne. Felps je obarao svjetske rekorde 39 puta, postavljajući nove standarde u različitim disciplinama, a njegova dominacija u sportu i sposobnost da konstantno poboljšava svoje performanse učinili su ga jednim od najvećih svih vremena.

27-ostruki svjetski šampion biće dio sjajne generacije koja će ove godine ući u Kuću slavnih plivača. Popularni „Metak iz Baltimora“ u društvu je vlasnice sedam olimpijskih medalja, Kristi Konventri iz Zimbavea, Japanca Kosuke Kitadžime, koji je četiri puta bio olimpijski šampion, čuvene Misi Frenklin, osvajačice pet olimpijskih odličja za Sjedinjene Američke Države i aktuelnog svjetskog rekordera na 50 metara slobodno, Brazilca Sijela Filja, prenosi RTCG.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.