Uspostavljena saradnja sa Fudbalskim savezom Crne Gore

Uspostavljena saradnja sa Fudbalskim savezom Crne Gore

U sjedištu Fudbalskog saveza Crne Gore održan je radni sastanak predstavnika Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore sa predstavnicima Fudbalskog saveza Crne Gore.

Kako su saopštili iz te obrazovne ustanove, Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Nikšić predstavljali su dekan prof. dr Rašid Hadžić kao i prodekani za nastavu i međunarodnu saradnju doc. dr Jovica Petković i doc. dr Kosta Goranović. Učesnici sastanka u ime Fudbalskog saveza Crne Gore bili su predsjednik Dejan Savićević kao i generalni sekretar Momir Đurđevac.

U prijateljskom i otvorenom razgovoru analizirali su se modaliteti moguće saradnje u budućnosti između ova dva sportska subjekta.

"Izuzetno sam zadovoljan što smo bili gosti najviših zvaničnika Fudbalskog saveza Crne Gore, predsjednika i  legendarnog crnogorskog fudbalera Dejana Savićevića kao i generalnog sekretara Momira Đurđevca.U prijateljskoj i otvorenoj komunikaciji diskutovali smo  o mnogim temama iz oblasti fudbala i sporta uopšte u Crnoj Gori. Posebno je apostrofirana mogućnost saradnje Fakulteta i Centra za edukaciju trenera Fudbalskog saveza Crne Gore koji funkcioniše po pravilima UEFA. Druge teme odnosile su se na mogućnost dijagnostičkih potupaka, zajedničkih naučnoistraživačkih aktivnosti, gdje bi Fakultet bio nosilac naučnoistraživačkog rada. Mislim da i Fakultet za sport ima mogućnosti i kapacitete da pomogne cjelokupnom procesu edukacije fudbalskih trenera na dobrobit fudbalskom sportu u Crnoj Gori i drugim navedenim oblastima. Svakako planiramo da uspostavimo saradnju i sa drugim granskim sportskim savezima i na taj način kroz intenzivniju, stručnu i naučnu saradnju, pomognemo razvoju crnogorskog sporta", zaključio je dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Nikšić prof. dr Rašid Hadžić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.