Adžić Šumanovom forumu u Briselu: Članstvo u EU strateški prioritet zemlje
Foto: MOD

Adžić Šumanovom forumu u Briselu: Članstvo u EU strateški prioritet zemlje

Rukovodilac radom Ministarstva odbrane i ministar unutrašnjih poslova, Filip Adžić je, na poziv visokog predstavnika EU za vanjske poslove i bezbjednosnu politiku i potpredsjednika Evropske komisije Džosefa Borela, učestvovao na “Šumanovom forumu za partnerstvo u domenu bezbjednosti i odbrane“, koji se održao u Briselu..

Adžić se na marginama Foruma sastao sa ministarkom odbrane Sjeverne Makedonije, Slavjankom Petrovskom, te je tom prilikom izraženo zadovoljstvo odličnom bilateralnom saradnjom u domenu odbrane, koja se temelji na prijateljskim odnosima Crne Gore i Sjeverne Makedonije, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Naglašeno da je jedan od najvažnijih segmenata saradnje školovanje crnogorskih kadeta na Vojnoj akademiji „General Mihailo Apostolski“ u Skoplju, ali da je saradnja na veoma visokom nivou i u drugim oblastima.

Adžić je imao priliku da se sastane sa visokim predstavnikom Evropske unije za vanjske poslove i bezbjednosnu politiku i potpredsjednikom Evropske komisije Džosefom Borelom. Tom prilikom, Adžić je istakao da je članstvo u EU naš glavni, strateški prioritet, te da čvrsto vjerujemo u evropsku budućnost naše zemlje.

Filip Adžić sastao se i sa ministrom odbrane Srbije, Milošem Vučevićem i tom prilikom su istakli obostranu spremnost daljeg razvoja odbrambene saradnje, naglasivši da je jačanje regionalne saradnje ključno kako za jačanje međusobnog povjerenja, tako i za stabilnost regiona Zapadnog Balkana.

Nakon panela, uslijedili su okrugli stolovi, koji su se održali na različite teme iz sfere odbrane i bezbijednosti, a koji su predstavljali priliku za razmjenu mišljenja, ali i razmatranje modaliteta za jačanje partnerstava, u cilju što efikasnijeg suočavanja za zajedničkim izazovima, prenosi Pobjeda.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.