Oduzeto skoro 100 kg skanka, uhapšena jedna osoba

Oduzeto skoro 100 kg skanka, uhapšena jedna osoba

Službenici Stanice granične policije I Ulcinj su oduzeli oko 97 killograma skanka, te je daljim aktivnostima sa Odjeljenjem bezbjednosti Ulcinj lišena slobode jedna osoba.

Naime, pripadnici granične i kriminalističke policije su 18. marta realizovali akciju usmjernu na sprečavanje krijumčarenja opojne droge skank. Granična policija je u mjestu Darza zaustavila vozilo marke „Škoda“ albanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao K.P. (29) iz Republike Albanije. On je nakon zaustavljanja naglo stavio u pogon navedeno vozilo, kojom prilikom je jednog pripadnika granične policije okrznuo vozilom u predjelu noge. 

Nakon toga je uslijedila potjera za ovim vozilom, a koje je pronađeno ostavljeno i otključano u mjestu Kruče, koje je potom transportovano na službeni parking Odjeljenja bezbjendosti Ulcinj. 

Daljim preduzetim radnjama policija je u mjestu Klezna zaustavila vozilo marke „Passat“ albanskih registarskih oznaka kojom je upravljao A.H. (30) iz Republike Albanije, a koji se dovodi u vezu sa licem K.P. i izvršenjem predmetnog krivičnog djela. 

Službeni pas granične policije, specijalizovan za otkrivanje opojnih droga, je pretragom teren pronašao odbačenu opojnu drogu, koja je izuzeta sa lica mjesta i biće predmet odgovarajućih vještačenja u Forenzičkom centru. 

Ukupno su pronađena 163 pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga skank, ukupne težine oko 96,8 kilograma. 

Po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici A.H. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivčno djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok se za K.P. intenzivno traga, prenosi M portal.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.