Uskoro nove taktilne staze na više lokacija u Podgorici

Uskoro nove taktilne staze na više lokacija u Podgorici

Staze će biti postavljene i na "Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, pored Kraljevog parka od Ulice Kralja Nikole do Ulice bratstva i jedinstva sa ukupnom dužinom linijskih staza 265m i 12 komada upozoravajućih, ukupno 270,40m".

Glavni grad Podgorica raspisao je četvrti tender za nabavku i ugradnju taktilnih staza i upozoravajućih polja za lakše kretanje slijepih i slabovidih osoba, saopšteno je iz Sekretarijata za socijalno staranje.

"Za te namjene je iz Budžeta opredijeljeno 70.000 eura, a rok za dostavljanje ponuda je do 30. marta", kazali su iz Glavnog grada.

Izrada taktilnih staza za ovu godinu je, kako kažu, predviđena na više različitih lokacija

"Ulica Moskovka od Bulevara Svetog Petra Cetinjskog do ulice Ljubljanske (do Kliničkog centra Crne Gore, računajući i 2 autobuska stajališta kod KCCG i ispred zgrade Vektra ), a ukupna dužina linijskih staza je 510m i 66 komada upozoravajućih, ukupno 539,40m", objasnili su iz Glavnog grada.

Među tim lokacijama su i "Ulica Mila Radunovića od Ministarstva unutrašnjih poslova (zgrada Limenka) do kancelarije Organizacije slijepih za Podgoricu, Kolašin i Danilovgrad sa ukupnom dužinom linijskih staza 225m i 22 komada upozoravajućih, ukupno 234,90m."

Staze će biti postavljene i na "Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, pored Kraljevog parka od Ulice Kralja Nikole do Ulice bratstva i jedinstva sa ukupnom dužinom linijskih staza 265m i 12 komada upozoravajućih, ukupno 270,40m."

Podsjetili su da je Glavni grad tokom prethodnih godina postavio oko 3.400 m taktilnih staza vodilja i upozoravajućih polja za lakše kretanje slijepih i slabovidih osoba, ćime je, kako kažu, pokriven uži centar grada, a tokom ove godinesu najavili i postavljanje još oko 1.045,00 metara.

"Takođe, određivanje prioritetnih trasa za postavljanje staza se radi u saradnji sa Organizacijom slijepih za Podgoricu, Danilovgrad i Kolašin", kazali su iz Glavnog grada, a prenose Vijesti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.