Mladi vaterpolisti Jadrana prvaci Crne Gore
(foto: VPSCG)

Mladi vaterpolisti Jadrana prvaci Crne Gore

Mladi vaterpolisti Jadrana prvaci su Crne Gore u konkurenciji igrača rođenih 2007. i mlađih.Tim iz Herceg Novog je ostvario sve četiri pobjede na turniru, koji je od 16. do 18. marta odigran na Škveru, u konkurenciji Primorca, Budve, Budućnosti i Verdea.

U odlučujućem meču za prvo mjesto, nakon što su obje ekipe prethodno ostvarile po tri pobjede, Jadran je bio bolji od Primorca 12:9.

U pobjedi Jadrana najbolji je bio Strahinja Gojković sa šest golova, tri je upisao Miljan Bošković. U sastavu kotorskog tima najefikasniji su bili Relja Vukanić i Đorđe Pajović sa po tri pogotka.

Jadran je prethodno savladao Budućnost 16:5, Verder 13:8 i Budvu 18:10.

Primorac je osvojio drugo mjesto pobjedama nad Verdeom 17:6, Budućnošću 13:3 i Budvom 12:7.

Jadran i Primorac, kao dvije prvoplasirane ekipe, plasirali su se na F8 turnir Jadranske lige.

Treće mjesto pripalo je mladim vaterpolistima Budve, pobjedama nad ekipama Verdea (14:5) i Budućnosti (9:7).

Četvrta je bila Budućnost, koja je jedan trijumf ostvarila nad gradskim, podgoričkim rivalom Verdeom (6:4).

Verde je turnir završio bez bodova.

Na turniru u Herceg Novom nastupili su kandidati za dvije naše mlađe selekcije, koje ovog ljeta čekaju dva velika takmičenja - šampionati Evrope u konkurenciji U 15 i U 17.

Najmlađa, U 15 selekcija, igraće u julu na turniru čiji je domaćin Podgorica, dok U 17 reprezentacija igra u avgustu u turskoj Manisi, prenosi RTCG.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.