Vučić tužio tvorce serijala “Vladalac“: Pogledajte dokumentarce koji su uzburkali Srbiju
Aleksandar Vučić

Vučić tužio tvorce serijala “Vladalac“: Pogledajte dokumentarce koji su uzburkali Srbiju

Aleksandar Vučić je tužio novinarke zbog dvije emisije serijala "Vladalac", koje su emitovane 2020. godine na N1.

Dvodjelni dokumentarni serijal “Vladalac“, autorske ekipe koju su činili Slaviša Lekić (autor), Jovana S. Polić (rediteljka) i Sanja Lončar (urednica), donio je priču o turbulentnoj političkoj biografiji Aleksandra Vučića i godinama njegove, kako se navodi, ne samo političke, dominacije u Srbiji.

Vučić je u tužbi naveo da su mu tužene “nanijele teške duševne bolove i patnju“ i povrijedile “visoko rangirani ugled i čast“.

“Šef države tvrdi da je osjetio strah visokog intenziteta, jer je serijal ‘Vladalac’ predstavljao neku vrstu medijskog udara na predsjednika Srbije“, prenosi TV produkcija JSP, koja stoji iza ovog serijala.

Ročište je zakazano za 11. april 2023.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.